Menu
Dla mediów

Twój Partner w Biznesie

 

Komunikaty prasowe

10 sierpnia 2017

Czy zaczniemy zabierać jedzenie z restauracji?

Rocznie na świecie jest marnotrawione 1,3 mld ton żywności, z czego 9 mln ton – w Polsce. Najwięcej jedzenia w naszym kraju marnuje się na etapie produkcji (6,6 mln ton w ciągu roku). Ponad 2 mln ton zmarnowanej żywności to „zasługa” konsumentów. Za pozostałe 350 tys. ton odpowiadają m.in. dystrybutorzy. Do zmniejszenia problemu marnotrawienia jedzenia może przyczynić się każdy z nas - m.in. przyłączając się do akcji "Nie marnuję, pakuję" MAKRO Polska.

więcej
26 lipca 2017

Pierwsza edycja Szefa dla Młodych Talentów - filmowe podsumowanie

Zapraszamy do obejrzenia animacji podsumowującej sukces pierwszej edycji programu „Szef dla Młodych Talentów”. To jedyny program odpowiedzialności społecznej w Polsce skierowany do szkół gastronomicznych. Pierwsza edycja odniosła sukces - w dziewięciu spotkaniach edukacyjnych wzięło udział blisko 1100 uczniów z całej Polski, spośród których piętnastu wygrało staże w wiodących polskich restauracjach.

więcej
17 lipca 2017

Wołowina marmurkowata w MAKRO Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska oferuje wysokiej jakości mięso wołowe, w tym wołowinę marmurkowatą. To specjalnie wyselekcjowany surowiec o wysokiej zawartości tłuszczu międzymięśniowego, którego nitki tworzą charakterystyczną marmurkową strukturę.

więcej