Ta kluczowa akcja organizowana przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach Polskich Skarbów Kulinarnych potrwa do 26 listopada. Bierze w niej udział blisko 400 lokali z całego kraju.
Ta kluczowa akcja organizowana przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach Polskich Skarbów Kulinarnych potrwa do 26 listopada. Bierze w niej udział blisko 400 lokali z całego kraju.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów dobiegł końca. To jedno z najważniejszych wydarzeń w polskiej gastronomii odbyło się 24 października w Warszawie. Na stoisku MAKRO Polska odbyły się pokazy kulinarne, które poprowadzili Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO.
Sieć ODIDO zaprezentowała swoją ofertę współpracy podczas 21. edycji Targów Franczyzy w Warszawie. W dniach 19-21 października odwiedzający stoisko w zielono-pomarańczowych barwach mogli zapoznać się z nowym konceptem marki oraz poznać szeroką ofertę rozwiązań i korzyści dołączenia do sieci.
Trwa przebudowa Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. To nowoczesne centrum szkoleniowe dla profesjonalnej gastronomii powstało w 2015 roku. Jego głównym celem jest wsparcie biznesu klientów poprzez zapewnienie wysokiej jakości doświadczeń szkoleniowych oraz podnoszenie kulinarnych i biznesowych kompetencji ich zespołów.
Niebawem rozpocznie się Tydzień Kuchni Polskiej. Akcja potrwa od 3 do 26 listopada i będzie okazją do poznania dań naszej rodzimej kuchni. Dobiegł końca zaś cykl spotkań zapowiadających festiwal, skierowany do mediów i influencerów. Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej odbył się w Warszawie, Sopocie i Krakowie.
Historia w branży handlowej rodziny Grażyny Jabłońskiej sięga lat 90. Wraz ze swoimi rodzicami pracowała w jednym z największych w tamtych czasach sklepie warzywno-owocowym w Ciechocinku. Zdobyta wiedza i doświadczenie dały pani Grażynie impuls do rozmyślania o działalności na swój rachunek. Marzenia o własnym biznesie przerodziła w konkretne plany i w 2001 roku otworzyła pierwszy sklep. Od 14 lat pod szyldem ODIDO wraz ze swoimi dziećmi prowadzi obecnie 3 placówki, zlokalizowane w jednym z najbardziej znanych polskich uzdrowisk.
Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, propagatorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Italia najlepsze potrawy pod słońcem.” Jej celem jest pokazanie różnorodności dań pochodzących z rozmaitych regionów oraz edukacja na temat kuchni włoskiej.