Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

MAKRO Biuro Online

24 października 2016

„Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016” - podium dla zespołów z Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego oraz Warszawy

W piątek, 21 października, odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń. Maciej Pisarek i Dariusz Serkis z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim zajęli II miejsce, zaś III przypadło młodym kucharzom z Warszawy - Maciejowi Małeckiemu i Michałowi Sosze. Konkurs zorganizowała firma MAKRO Cash & Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem objął Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska.

więcej
17 października 2016

Wołowina do burgerów w ofercie MAKRO

Polacy oszaleli na punkcie burgerów, a gastronauci dbają, by zapewnić ich wymagające podniebienia. Podstawą udanego burgera jest najwyższej jakości mięso, a takie znajduje się w ofercie MAKRO. W sieci dostępne są 4 najbardziej cenione gatunki wołowiny: limousin, herford, angus i charolais.

więcej
17 października 2016

Finały Mistrzostw Młodych Kucharzy już w tym tygodniu

Niespełna 3 dni dzielą nas do finałów Mistrzostw Młodych Kucharzy. Potyczki uczestników konkursu z wykorzystaniem produktów z black boxa będą oceniać polscy mistrzowie kulinarni: Michał Bryś, Paweł Oszczyk, Witek Iwański, Agata Wojda i Michał Kuter oraz Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska.

więcej