Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
9 listopada 2012, 09:31

Gęsina na św. Marcina w MAKRO

1500 ton, tyle gęsiny rocznie zjadają Polacy. Tylko w ciągu ostatnich 3 lat spożycie tego mięsa wzrosło w naszym kraju dwukrotnie. Coraz chętniej sięgamy do tradycyjnych, polskich potraw takich jak m.in. pieczona gęś. Z okazji zbliżającego się dnia świętego Marcina specjalną ofertę gęsiny przygotowała sieć MAKRO Cash & Carry.

Gęsina to tradycyjne polskie mięso, dziś nieco zapomniane, uważane za produkt delikatesowy
o najwyższej jakości. To bardzo chude mięso zawiera do 5% tłuszczu, a dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym wpływa korzystnie na serce i naczynia krwionośne. Gęsie mięso, ale również gęsi pasztet i smalec, poprawiają nastrój i mają moc rozgrzewającą, a także są uznawane za afrodyzjak.

Gęsina w ofercie MARKO to nie tylko szeroka gama mięsa świeżego, ale również mrożonego zarówno od polskich jak i zagranicznych dostawców: m.in. cała gęsia tuszka, piersi z kością, nogi, skrzydła, szyje, tłuszcz oraz podroby. Mięso pochodzi z gęsi owsianych, żyjących w zdrowych, ekologicznych warunkach, na wolnym wybiegu.

W halach MAKRO świeża gęsina dostępna jest sezonowo – od lipca do listopada i w okresie świąt Bożego Narodzenia, natomiast mrożone mięso gęsi dostępne jest przez cały rok. Więcej informacji nt. zbliżających się bożonarodzeniowych promocji na gęsinę będzie można znaleźć na: www.makro.pl.

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska