Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
2018-01-01

Archiwum komunikatów:

14 grudnia 2018

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” już w sprzedaży

Sieć hurtowni MAKRO Polska przygotowała drugie wydanie książki „Sto receptur na sto lat niepodległości”. Publikacja zawiera historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka dostępna jest w halach MAKRO. Część dochodu z jej sprzedaży zostanie przeznaczona na cel charytatywny.

więcej
4 grudnia 2018

MAKRO Polska rozpoczęło trzecią edycję konkursu Wyzwania MAKRO Chefa

Sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach projektu Szef dla Młodych Talentów rozpoczęła trzecią edycję konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa. Inicjatywa skierowana do szkół i klas gastronomicznych ma na celu promocję kuchni historycznej oraz nowych marek własnych: MAKRO Chef, MAKRO Professional i MAKRO Premium.

więcej
29 listopada 2018

„Triki szefa kuchni” – jak przyrządzić jelenia?

Jelenina to szlachetne mięso, które często gościło na stołach naszych przodków. Ten wyborny produkt sprawdzi się w formie tatara, pieczeni lub grillowanego steku – w każdym wypadku obroni się swoim wyrazistym aromatem. W tym odcinku „Trików szefa kuchni” Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju i ambasador marek MAKRO Chef, MAKRO Premium i MAKRO Professional, omawia podział tuszy jelenia dzieląc się z widzami fachową wiedzą i inspiracjami.

więcej
31 października 2018

Książka „Sto receptur na sto lat niepodległości” z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości

Z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, sieć hurtowni MAKRO Polska wydała bezpłatną książkę „Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)”, zawierającą historyczne receptury wraz z komentarzem profesora Jarosława Dumanowskiego oraz nowoczesne interpretacje tych przepisów autorstwa szefów kuchni z całej Polski. Książka wydana jest w ramach edycji specjalnej programu Polskie Skarby Kulinarne – Kulinarne Zjednoczenie Polski.

więcej
30 października 2018

Sto restauracji świętuje stulecie odzyskania niepodległości w ramach Tygodnia Kuchni Polskiej

Z okazji setnej rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, wybrane restauracje z całego kraju wprowadzą na tydzień od 5 do 11 listopada specjalne menu inspirowane różnymi regionami i kuchniami XIX i XX-wiecznej Polski. Historycznym potrawom w nowoczesnej interpretacji towarzyszyć będzie opowieść historyczna profesora Jarosława Dumanowskiego z Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Akcja Tydzień Kuchni Polskiej organizowana jest przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach edycji specjalnej programu Polskie Skarby Kulinarne – Kulinarne Zjednoczenie Polski.

więcej