Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
2019-01-01

Archiwum komunikatów:

20 sierpnia 2019

MAKRO Polska zaprasza na wędrówkę po kulinarnych szlakach Zakopanego i Podhala

Kurczęta na sposób kuropatw, bigos z dziczyzny pod dymem, nowoczesna wersja słynnych góralskich moskoli, knedle z bryndzą… – to tylko kilka potraw z oferty, przygotowanej dla gości przemierzających szlak kulinarny Zakopanego i Podhala. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni. Partnerem akcji jest Urząd Miasta Zakopane.

więcej
8 sierpnia 2019

MAKRO Polska wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej

Dziewięć spotkań edukacyjnych, ponad 1500 uczestników z całej Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – sieć hurtowni MAKRO Polska podsumowuje trzecią edycję Szefa dla Młodych Talentów – jedynego programu odpowiedzialności społecznej w Polsce skierowanego do szkół gastronomicznych. ...

więcej
7 sierpnia 2019

MAKRO Polska na jubileuszowych X Europejskich Targach Produktów Regionalnych w Zakopanem 11-15 sierpnia 2019

Sieć hurtowni MAKRO Polska została partnerem dziesiątej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych organizowanych przez Tatrzańską Agencję Rozwoju, Promocji i Kultury. Na Górnej Równi Krupowej w Zakopanem w dniach 11-15 sierpnia br. na uczestników czekać będzie wiele atrakcji, w tym konkursy, pokazy kulinarne i degustacje tradycyjnych wyrobów.

więcej
29 lipca 2019

Owoce MAKRO Chef sygnowane programem Polskie Skarby Kulinarne w halach MAKRO

W ofercie sieci hurtowni MAKRO Polska pojawiło się pięć nowych produktów pod parasolem marki MAKRO Chef: pigwowiec, dereń, czarny bez, jeżyna i dzika róża. Produkty wpisują się w tradycyjną kuchnię polską, dlatego też posiadają sygnaturę programu Polskie Skarby Kulinarne, którego celem jest podnoszenie standardów kuchni polskiej.

więcej
24 lipca 2019

Uczniowie z Szydłowca zwycięzcami czwartej edycji konkursu Wyzwania MAKRO Chefa

Zadaniem uczestników w czwartej edycji konkursu było przygotowanie dania z polskiej kuchni regionalnej z wykorzystaniem produktów MAKRO Chef. Spośród nadesłanych zgłoszeń zwyciężyła propozycja Zespołu Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu. Uczniowie reprezentujący tę placówkę wygrali także w plebiscycie na nagrodę publiczności. Zdaniem jury na podium zasłużyły również zespoły z Lublina i Warszawy.

więcej