30 kwietnia br. sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry Polska uruchomi we Władysławowie sezonową halę małego formatu. Placówka, jak w latach poprzednich ma charakter platformy drive-in i dedykowana jest przede wszystkim klientom z sektora HoReCa, prowadzącym swój biznes w nadmorskich miejscowościach Półwyspu Helskiego.
Sezonowy Punkt MAKRO to elastyczne rozwiązanie skierowane głównie do klientów z branży gastronomicznej. To właśnie w okresie letnim restauratorzy, właściciele smażalni i innych punktów gastronomicznych, potrzebują stałej dostawy towaru – przede wszystkim napojów, artykułów typu fast food, akcesoriów do grilla, piwa, mrożonek czy produktów jednorazowych. Wszystkie te produkty dostępne są w Sezonowym Punkcie MAKRO, usytuowanym w centrum Władysławowa, przy ul. Portowej 3, tuż przy drodze na Hel.
Dodatkowym udogodnieniem dla Klientów jest możliwość zamówienia dowolnego towaru dostępnego w gdyńskiej hali MAKRO i odebrania go następnego dnia w Sezonowym Punkcie MAKRO. Placówka oferuje również usługę delivery – dostawy bezpośrednio do lokalu oraz tzw. picking, czyli możliwość odbioru przygotowanej partii towaru po uprzednim zamówieniu go drogą telefoniczną.
Sezonowy Punkt MAKRO został uruchomiony we Władysławowie po raz pierwszy w 2011 roku. Podobnie jak w latach poprzednich placówka będzie działać do końca sezonu letniego tj. do 31 sierpnia br.