Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
13 czerwca 2016, 08:27

Kuchnia włoska w nowej odsłonie - pokaz kulinarny ,,Szef dla Szefów”

Kuchnia włoska w nowej odsłonie - pokaz kulinarny ,,Szef dla Szefów”

9. i 10. czerwca br. w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny pokaz kulinarny z cyklu ,,Szef dla Szefów”. Tematem przewodnim była kuchnia włoska, a potrawy przygotował i zaprezentował szef kuchni Roberto Carcangiu. 

 

Wydarzenie stanowiło okazję do poznania nowatorskich technik i sposobów przyrządzania potraw kuchni włoskiej.

Pokaz poprowadził szef kuchni i przewodniczący Italian Association of Professional Chefs (APCI,) Roberto Carcangiu, współpracujący z firmą Food Partner.

Pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. nowoczesna carbonara, sushi z szynką parmeńską i wędzonym łososiem, cannellone na sosie ze świeżych pomidorów wypełnione ricottą, caciocavallo, mozzarellą buffalo, pecorino i cykorią oraz żabnica z boczkiem, orzechami i warzywnym ratatouille. Potrawy zostały przygotowane w oparciu o produkty firmy Food Partner, będącej partnerem wydarzenia.

W pokazach kulinarnych Szef dla Szefów udział wzięło w sumie około stu szefów kuchni z Warszawy, Łodzi i Lublina.

Załączniki

1.jpg
1.jpg
1.jpg
rozmiar: 887,1 kB
typ: .jpg
2.jpg
2.jpg
2.jpg
rozmiar: 400,5 kB
typ: .jpg
3.jpg
3.jpg
3.jpg
rozmiar: 203,5 kB
typ: .jpg
4.jpg
4.jpg
4.jpg
rozmiar: 413,3 kB
typ: .jpg
5.jpg
5.jpg
5.jpg
rozmiar: 256,9 kB
typ: .jpg

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska