Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
31 stycznia 2018, 12:15

Egzotyczne mięsa w MAKRO Polska

Egzotyczne mięsa w MAKRO Polska

Sieć hurtowni MAKRO Polska oferuje egzotyczne mięsa z krokodyla, strusia i kangura. Produkty z kategorii premium pozwolą urozmaicić menu restauracji i zaskoczyć gości oryginalnymi daniami.

 

Polacy coraz chętniej sięgają po produkty uznawane za egzotyczne, otwierają się na nieznane smaki i zaskakujące połączenia. W odpowiedzi na ten trend sieć hurtowni MAKRO Polska oferuje steki z trzech egzotycznych gatunków zwierząt – krokodyla, strusia i kangura, od dostawcy Elkopol. Mięsa te pomogą urozmaicić restauracyjne menu o oryginalne i niespotykane potrawy, które zaskoczą gości.

 

Krokodyle mięso jest delikatne i niskokaloryczne. W smaku nieco przypomina rybę, ale ma bardziej zwartą i jędrną konsystencję. Dzięki temu mięso z krokodyla można stosować jako zamiennik ryb słodkowodnych. Dodatkowo dostarcza ono organizmowi łatwo przyswajalnego białka, witamin i minerałów.

 

Strusina natomiast jest bogata w białko oraz żelazo oraz ma niską zawartość tłuszczu i cholesterolu. Polecana jest dla osób szczególnie dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie czy kobiet w ciąży. Strusie mięso ma słodki i delikatny smak, przez wielu uznawany za wykwintny. Cechuje się delikatnym i wyrazistym zapachem, jest elastyczne, miękkie i soczyste.

 

Mięso z kangura wyróżnia się delikatnością i kruchością, w smaku przypomina nieco dziczyznę. Dostarcza organizmowi dużo białka i minerałów oraz ma bardzo niski wskaźnik cholesterolu. Stek z kangura świetnie sprawdza się do grillowania i pieczenia, jednak przy zbyt długiej obróbce termicznej może stać się twardy.

Załączniki

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska

Słowa kluczowe

MAKRO Polska, MAKRO,