Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
4 czerwca 2018, 09:15

Specjalna oferta warsztatów dla klientów z okazji urodzin Akademii Inspiracji MAKRO

Specjalna oferta warsztatów dla klientów z okazji urodzin Akademii Inspiracji MAKRO

Akademia Inspiracji MAKRO w Warszawie świętuje pierwsze urodziny. Z  tej okazji odbywają się tematyczne warsztaty dla klientów, które prowadzą: Jan Kuroń, Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, Paweł Serafin, Maciej Nowicki oraz Michał Iwaniuk.

 

550 warsztatów, w których udział wzięło 7200 uczestników – tak można podsumować pierwszy rok funkcjonowania Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. To miejsce łączące specjalistów z branży gastronomicznej, oferujące kompleksowe, merytoryczne i praktyczne wsparcie w codziennym prowadzeniu biznesu. Klienci mają możliwość rozwijać swoje umiejętności i zdobywać wiedzę w ramach profesjonalnych, dopasowanych do indywidualnych potrzeb szkoleń, prowadzonych przez doświadczonych w swoich dziedzinach ekspertów. Z okazji pierwszych urodzin Akademii Inspiracji MAKRO przygotowano specjalny cykl wychodzących poza stałą ofertę warsztatów, które poprowadzą osobowości świata gastronomii: Jan Kuroń, Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, Paweł Serafin, Maciej Nowicki oraz Michał Iwaniuk.

 

Pierwszy urodzinowy warsztat (23 maja) poświęcony zupom – zarówno w tradycyjnym, jak i bardziej nietypowym wydaniu – poprowadził Jan Kuroń, autor książek kulinarnych i ambasador Federacji Polskich Banków Żywności. Natomiast 28 maja Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, autorzy książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”, opowiadali o obsłudze gościa, rozumieniu jego potrzeb i efektywnej komunikacji. Duet zaprezentował, w jaki sposób kompetencje zespołu i gościnność właśnie przekładają się na zarobki restauracji, kreowanie wizerunku lokalu oraz ostatecznie – na sukces w branży gastronomicznej. Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO, 4 czerwca podzielił się recepturami na wyjątkowe przystawki, a 12 czerwca odbędą się warsztaty poświęcone daniom głównym. Różne wariacje na temat tego elementu menu i kulminacyjnego momentu uroczystego posiłku zaprezentuje Maciej Nowicki – szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie oraz ekspert prowadzonego przez MAKRO Polska programu Polskie Skarby Kulinarne. Serię urodzinowych warsztatów zakończy szkolenie poświęcone deserom, które 28 czerwca poprowadzi Michał Iwaniuk – Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie.

 

Więcej informacji można znaleźć na fanpage’u Akademii Inspiracji na Facebooku: www.facebook.com/AkademiaInspiracjiMAKRO. Zapisy na warsztaty oraz terminarz szkoleń dostępne są na stronie internetowej www.akademia-inspiracji-makro.pl.

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska