W sieci hurtowni MAKRO Polska znaleźć można szeroki wybór obranych, krojonych i kalibrowanych warzyw, gotowych do dalszej obróbki termicznej. Produkty są pozbawione konserwantów oraz pozwalają lokalom gastronomicznym zaoszczędzić na czasie i pracy.
Nowa oferta dedykowana klientom z sektora gastronomicznego obejmuje surowe warzywa odpowiednio przygotowane do dalszej obróbki termicznej – obrane, krojone i kalibrowane, co pozwala zachować jednolitość serwowanych dań. W sieci hurtowni MAKRO Polska znaleźć można m.in. buraki, dynię, paprykę, pietruszkę, por, seler, cebulę, marchew, kapustę czy ziemniaki, które dostępne są w różnych wariantach takich, jak m.in.: kostka, pióro, plastry, paski julienne.
Produkty wpisują się także w trend convenience, gdyż pomagają zaoszczędzić na czasie i pracy w lokalu. „Tego typu produkty pozwalają pracownikom lokalu skupić się na innych zadaniach, niż wstępne przygotowywanie produktów do dalszej obróbki termicznej. Jest to szczególnie ważne w obecnej sytuacji na rynku, kiedy to w wielu miejscach brakuje rąk do pracy” – podkreśla Robert Ciechomski, Manager Grupy Klientów HoReCa, MAKRO Polska. Produkty pozwalają także zmniejszyć zużycie wody czy detergentów do sprzątania stanowisk.
Produkty nie zawierają konserwantów. Dzięki odpowiedniemu opakowaniu można przechowywać je przez 5 dni (w temperaturze 2-5 st. C) bez utraty na jakości. Warzywa są dostępne w optymalnych dla lokali gastronomicznych gramaturach – od 0,7 kg do 5 kg.