Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do sprzedaży nowy produkt pochodzący ze składników roślinnych – burger firmy Beyond Meat. Jest on wegańską odpowiedzią na klasyczną wersję z mięsem.
Żywność ekologiczna i wysokojakościowe produkty roślinne cieszą się coraz większą popularnością wśród Polaków. Z myślą o zmieniających się potrzebach klientów, MAKRO Polska poszerza swoją ofertę o zdrowe, ekologiczne produkty.
Beyond Burger, który właśnie pojawił się na półkach hal sieci, to wegańska alternatywa dla mięsnej wersji. Pochodzi ze składników roślinnych, nie zawiera soi, glutenu oraz GMO. Produkcja burgera oparta jest na świeżych warzywach, takich jak rośliny strączkowe, zawierające więcej białka niż mięso oraz buraki, których sok nadaje produktowi charakterystycznego, różowego koloru. Właściwą konsystencję oraz soczystą strukturę uzyskuje się dzięki dodawaniu ziemniaków oraz oleju kokosowego. W efekcie powstaje pyszny burger, wytworzony od podstaw ze składników roślinnych, który przemówi nawet do najbardziej wybrednych mięsożerców.
Beyond Burgera można podsmażyć na patelni, piec w piekarniku lub na grillu. Produkt dostępny jest w każdej hali MAKRO w opakowaniu po 10 sztuk.