Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
22 października 2019, 11:01

Wybierz swoją ulubioną restaurację na szlaku kulinarnym

Wybierz swoją ulubioną restaurację na szlaku kulinarnym

Mieszkańcy Warszawy, Krakowa, Zakopanego i Podhala oraz turyści mogą oddać głos na swój ulubiony lokal biorący udział w szlaku kulinarnym. Wyboru najlepszej restauracji mogą dokonać na stronie programu www.polskieskarby.pl. Lokale z największą średnią liczbą głosów, otrzymają tytuł Najlepszej Restauracji programu Polskie Skarby Kulinarne”.

 

Głównym celem konkursu jest promocja lokali biorących udział w szlaku kulinarnym oraz wyłonienie tych, które cieszą się największą sympatią wśród klientów. Konsumenci biorąc pod uwagę smak dania, obsługę oraz atmosferę, na stronie programu, mogą ocenić je w skali od 1 do 5. Lokale, które zdobędą największą średnią liczbę głosów, otrzymają tytuł „Najlepszej Restauracji programu Polskie Skarby Kulinarneoraz bony na zakupy w halach MAKRO. Szczegóły oraz lista miejsc biorących udział w akcji dostępne są na stronie www.polskieskarby.pl. Pierwsza edycja konkursu trwa do 29 lutego 2020 r. Od listopada br. będzie można oddać głos także na ulubione restauracje z Trójmiasta i Pomorza oraz Wrocławia i Dolnego Śląska.

 

Sieć hurtowni MAKRO przygotowała konkurs również dla konsumentów odwiedzających lokale będące na szlaku kulinarnym. Podczas wizyty w wybranej restauracji należy zamówić danie sygnowane szlakiem, zrobić zdjęcie potrawy i wrzucić je na swój profil na Facebooku lub Instagramie z oznaczeniem #polskieskarbykonkurs. Już jedno zdjęcie gwarantuje nagrodę. Lista restauracji, zasady konkursu oraz informacje o nagrodach znajdują się na stronie www.polskieskarby.pl.

 

Celem programu Polskie Skarby Kulinarne, prowadzonego przez MAKRO Polska, jest zwiększenie świadomości Polaków na temat kulinarnej tradycji naszego kraju. Projekt obejmuje m.in. materiały edukacyjne i warsztaty kulinarne, podczas których szefowie kuchni, kucharze i restauratorzy poszerzają swoją wiedzę, odkrywają historyczne receptury i uczą się je interpretować, by móc wprowadzić je do restauracyjnych kart. 

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska