Sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach wsparcia polskiej służby zdrowia dołącza do akcji Posiłek Dla Lekarza. Zespół kucharzy Akademii Inspiracji MAKRO, zlokalizowanej w Warszawie, we wszystkie dni powszednie przygotowywać będzie ciepłe posiłki dla lekarzy i personelu medycznego szpitala MSWiA w Warszawie.
MAKRO Polska z dniem 19 marca 2020 roku dołącza do akcji Posiłek Dla Lekarza, celem której jest wsparcie pracowników służby zdrowia pracujących intensywnie w obecnej, trudnej sytuacji epidemiologicznej. Chcąc wesprzeć lekarzy i personel zatrudniony w placówkach medycznych, sieć hurtowni zaoferowała darmowe posiłki dla szpitala MSWiA w Warszawie, który w związku z obecną sytuacją epidemiologiczną został przekształcony w szpital zakaźny. Kucharzy Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie we wszystkie dni powszednie będą przygotować i dowozić ciepłe posiłki.
– Zagrożenie epidemiologiczne generuje trudne do przewidzenia wyzwania, którym nie tylko staramy się sprostać, ale również wesprzeć nasze otoczenie. Niezwykle ważne jest dla nas wsparcie polskiej służby zdrowia, która stawia czoła wyjątkowo trudnym okolicznościom – mówi Dominik Branny, prezes MAKRO Polska. Dołączając się do akcji, nie tylko zapewniamy odpowiednią liczbę ciepłych posiłków dla lekarzy i personelu medycznego, ale również zachęcamy innych do zaangażowania się w inicjatywę. W ten sposób potwierdzamy, że strategia naszej firmy „razem lepiej” jest dla nas wiążąca niezależenie od okoliczności, szczególnie kiedy inni tak bardzo potrzebują wsparcia – podsumowuje.
W ramach wsparcia polskiej służby zdrowia Zespół kucharzy Akademii Inspiracji MAKRO pracuje na najwyższych obrotach, dostarczając świeże i ciepłe posiłki. – Pomysł inicjatywy Posiłek Dla Lekarza nie wymagał nawet chwili zastanowienia. Odkąd pojawił się na „językach”, wyraziłem chęć prowadzenia projektu z ramienia Akademii Inspiracji MAKRO. Praktycznie z dnia na dzień wzięliśmy się za jego realizację wraz z zespołem – mówi Michał Węcławek, Trener Akademii Inspiracji MAKRO. Posiłki regeneracyjne, które przygotowujemy, są daniami wysokokalorycznymi. Dzisiaj jest to filet z dorsza pod kremem fraiche, pieczone ziemniaki oraz warzywa korzenne w ziołach z kapustą pak choi – dodaje.
MAKRO Polska wykazuje się wysokim zaangażowaniem oraz odpowiedzialnością, podejmując działania, mające na celu wsparcie polskiej gastronomii oraz zminimalizowanie ryzyka związanego z zagrożeniem epidemiologicznym.