Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
18 października 2021, 10:27

MAKRO Polska z „zielonym” stoiskiem na Kongresie Szefów Kuchni

MAKRO Polska z „zielonym” stoiskiem na Kongresie Szefów Kuchni

12 października, po roku przerwy ponownie odbył się w Warszawie Kongres Szefów Kuchni. Na jednym z najważniejszych spotkań polskiej gastronomii MAKRO Polska zaprezentowało m.in. innowacyjne „zielone” stoisko.

 

Tradycją stało się, że najlepsi polscy kucharze spotykają się na Kongresie Szefów Kuchni. Misją tego wydarzenia jest przekazywanie wiedzy o trendach i innowacjach w kuchni, ale przede wszystkim wspieranie branży gastronomicznej. Tegoroczna edycja Kongresu, odbywająca się po rocznej przerwie, miała zatem szczególny wymiar – powstająca po lockdownie gastronomia z radością powitała powrót formuły kongresowego spotkania w „realu”. Uczestnikiem wydarzenia było także MAKRO Polska.

 

– Branża HoReCa to nasz ważny klient, ale także biznesowy partner – mówi Katarzyna Wąsowicz,  Menedżer ds. klientów HoReCa  w MAKRO Polska. – Dlatego w okresie lockdownu gastronomii opracowaliśmy szeroki zestaw narzędzi pomagających przetrwać lokalom trudny czas, a teraz cieszymy się, że możemy naszą ofertę pokazać na żywo czołowym szefom kuchni.

 

MAKRO Polska aktywne było zarówno na kongresowej scenie, jak i w części wystawienniczej. Szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO znaleźli się wśród prelegentów Kongresu. Dariusz Kucharski w prezentacji „Kuchnia rodzinna w bistro wydaniu – dania podparte wspomnieniami jako umocnienie koncepcji restauracji” mówił o tym, jak mądrze podążać za trendami, ale równocześnie zachować unikatowość i nie stać się takim, jak wszyscy. Z kolei Rafał Zaręba w prelekcji o nieco prowokacyjnym tytule „Odejdź od założenia, że każdy szef kuchni musi być kreatywny- nie musi!” przekonywał, że stawianie na solidność, obowiązkowość i szacunek dla kulinarnej tradycji to skuteczna metoda budowania oferty lokalu i wizerunku jego szefa kuchni.

 

Uwagę przyciągało stoisko wystawiennicze MAKRO, zbudowane zgodnie z zasadami „zielonej rewolucji”, które stało się centrum pokazów kulinarnych i baristycznych, degustacji oraz wiedzy o innowacjach w gastronomii. 90% z materiałów, z których powstało stoisko, zostanie ponownie wykorzystanych w procesie recyklingu.

 

Trzeba wspomnieć, iż w tym roku termin Kongresu Szefów Kuchni zbiegł się z ważnym dla MAKRO świętem. Dzień Własnego Biznesu, obchodzony właśnie 12 października  to okazja do tego, aby szczególnie podziękować przedsiębiorcom i życzyć wielu sukcesów na przyszłość. Bo wspólny biznes, to wspólna radość!

Załączniki

AJ7A9341.jpg
AJ7A9341.jpg
AJ7A9341.jpg
rozmiar: 2,1 MB
typ: .jpg
AJ7A9388.jpg
AJ7A9388.jpg
AJ7A9388.jpg
rozmiar: 2,0 MB
typ: .jpg
AJ7A9395.jpg
AJ7A9395.jpg
AJ7A9395.jpg
rozmiar: 2,0 MB
typ: .jpg
AJ7A9343.jpg
AJ7A9343.jpg
AJ7A9343.jpg
rozmiar: 2,0 MB
typ: .jpg
AJ7A9298.jpg
AJ7A9298.jpg
AJ7A9298.jpg
rozmiar: 2,2 MB
typ: .jpg
AJ7A9371.jpg
AJ7A9371.jpg
AJ7A9371.jpg
rozmiar: 1,7 MB
typ: .jpg
AJ7A9377.jpg
AJ7A9377.jpg
AJ7A9377.jpg
rozmiar: 1,7 MB
typ: .jpg
AJ7A9347.jpg
AJ7A9347.jpg
AJ7A9347.jpg
rozmiar: 1,8 MB
typ: .jpg

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska