Warszawa, 29 kwietnia 2013 – 29 kwietnia br. sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry Polska uruchomiła po raz kolejny we Władysławowie sezonową halę małego formatu. Placówka, jak w latach poprzednich, ma charakter platformy drive-in i dedykowana jest przede wszystkim klientom z sektora HoReCa, prowadzącym swój biznes w nadmorskich miejscowościach Półwyspu Helskiego.
Wychodząc na przeciw potrzebom klientów lokalnych i sezonowych, sieć hurtowni MAKRO otworzyła już po raz trzeci Sezonowy Punkt MAKRO we Władysławowie. Placówka MAKRO to elastyczne rozwiązanie skierowane głównie do klientów z branży gastronomicznej. To właśnie w okresie letnim restauratorzy, właściciele smażalni i innych punktów gastronomicznych, potrzebują stałej dostawy towaru – przede wszystkim napojów, artykułów typu fast food, akcesoriów do grilla, piwa, mrożonek czy produktów jednorazowych. Wszystkie te produkty dostępne są w Sezonowym Punkcie MAKRO, usytuowanym w centrum Władysławowa, przy ul. Portowej 3, tuż przy drodze na Hel. W razie zapotrzebowania, reagując na potrzeby klientów, asortyment Punktów będzie poszerzany.
Dodatkowym udogodnieniem dla Klientów jest możliwość zamówienia dowolnego towaru dostępnego w gdyńskiej hali MAKRO i odebrania go następnego dnia w Sezonowym Punkcie MAKRO. Placówka oferuje również usługę delivery – dostawy bezpośrednio do lokalu oraz tzw. picking, czyli możliwość odbioru przygotowanej partii towaru po uprzednim zamówieniu go drogą telefoniczną.
Sezonowy Punkt MAKRO został uruchomiony we Władysławowie po raz pierwszy w 2011 roku. Placówka będzie działać do końca sezonu letniego tj. do 31 sierpnia br.