Warszawa, 1 października 2015: OSSKiC wytypowało Piotra Kuzielę i Bartosza Petera do reprezentacji Polski w regionalnym etapie (Europa Centralna) konkursu „Global Chef”.
Piotr Kuziela będzie reprezentował Polskę w kategorii „open”, zaś Bartosz Peter w kategorii „junior”. Dania konkursowe poddawane ocenie, składają się z przystawki, dania głównego i deseru, na przygotowanie których uczestnicy mają 3 godziny. W tegorocznej edycji konkursu do produktów obowiązkowych należą ryby, takie jak łosoś i halibut oraz mięsa - kark i grasica cielęca. Nasi reprezentanci przygotują m.in. łososia wędzonego z jabłkiem, halibuta ceviche, assied cielęcy czy mus z mlecznej czekolady z lodami z wędzonej herbaty.
Tegoroczna edycja konkursu Global Chef odbywa się w Pradze w dniach 1 i 2 października. Reprezentanci Polski biorą w niej udział dzięki OSSKiC. MAKRO wspiera rozwój talentów kulinarnych w projektach, takich jak, treningi Reprezentacji Polski Juniorów, czy przygotowania do konkursu Global Chef. Firma jest także partnerem strategicznym Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.