Oferta Horeca Select oraz ilMolino Chiavazza, skierowana do włoskich restauracji i pizzerii, została poszerzona o 6 nowych rodzajów mąki. Produkty charakteryzującą się wysoką jakością i dużą odpornością na na odkształcenia glutenu.
W asortymencie Horeca Select znalazły się gatunki takie jak: mąka do pizzy typu ''00" W 260-290 (dostępna w opakowaniach 5kg i 25kg), mąka do pizzy typu ''00" W 290-320 oraz mąka Manitoba typu ''0", natomiast oferta ilMolino została wzbogacona o mąkę pszenną typu "00'' oraz mąkę Semola uzyskiwaną z pszenicy durum.
Mąka pszenna typu "00" W 260-290 ma średnio długi czas wzrostu i jest wykorzystywana do przygotowywania pizzy i ciast, które wymagają zaczyn typu biologicznego (drożdży piwnych i przeniesień makaronu).
Mąka pszenna typu "00" W 290-320 W jest silnym typem mąki, pochłania więcej wody i nadaje się do przygotowywania pizzy i ciast, które wymagają dużo czasu, aby wzrosnąć.
W ofercie znalazła się również mąka Manitoba, z wartością powyżej 400 W, charakteryzująca się dużą zawartością nierozpuszczalnych białek, skrobii i glutenu. Produkt stosowany jest głównie do produkcji makaronu, ale również do niektórych gatunków pieczywa.
Ostatnią nowością w asortymencie ilMolino jest mąka Semola uzyskiwana z pszenicy durum. Gatunek ten chłonie znacznie mniej wody, niż mąka pszenna i wykorzystywany jest głównie do produkcji kuskusu i makaronu, ale również do wypieku chleba, ciast oraz słonych przekąsek.
Produkty dostępne są w opakowaniach pięciokilogramowych, a w przypadku mąki Horeca Select typu ''00" W 260-290 – również dwudziestopięciokilogramowych.