Ruszył cykl spotkań branżowych i warsztatów kulinarnych Szef dla Szefów, organizowany przez sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry. Wydarzenie skierowane jest do właścicieli i menedżerów restauracji oraz szefów kuchni.
Szef dla Szefów powstał z myślą o byciu bliżej sektora Horeca; możliwości nawiązania dialogu, ale również dostarczania wiedzy na temat trendów i nowości na rynku.
Podczas spotkań branżowych uczestnicy mają możliwość porozmawiać z ekspertami związanymi ze środowiskiem gastronomicznym, natomiast warsztaty kulinarne prowadzone są przez znanych i cenionych szefów kuchni.
W inauguracyjnym spotkaniu Szefa dla Szefów udział wzięła m.in. Justyna Adamczyk, Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau, która przedstawiła kryteria oceny lokali przez jego inspektorów i odpowiedziała na pytanie: Co zrobić, aby zagościć na kartach przewodnika? Pierwsze warsztaty kulinarne, zorganizowane w ramach wydarzenia, odbyły się we Wrocławiu.