150 doskonałych szefów kuchni, 10 najlepszych firm, 5 regionalnych nagród, godziny rozmów i dziesiątki nawiązanych kontaktów - to wszystko już 6. czerwca podczas inauguracyjnego spotkania Gault&Millau Tour w Warszawie. Partnerem cyklu wydarzeń po raz kolejny została firma MAKRO Cash & Carry Polska.
Spotkania organizowane przez polski zespół Żółtego Przewodnika Gault&Millau stanowią forum wymiany doświadczeń dla szefów kuchni, są źródłem kulinarnych inspiracji oraz płaszczyzną kontaktów z partnerami biznesowymi.
Inauguracja cyklu tegorocznych spotkań regionalnych Gault&Millau Tour odbędzie się już 6. czerwca w przepięknym otoczeniu Łazienek Królewskich w restauracji Belvedere w Warszawie. W wydarzeniu weźmie udział prawie 150 szefów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny.
Na potrzeby lokalnych spotkań kraj został podzielony na 4 regiony, w których odbędzie się tegoroczne Gault&Millau Tour. Centralnymi miastami będą Warszawa, Poznań, Kraków i Gdańsk. W każdym z czterech wydarzeń udział wezmą szefowie kuchni z poszczególnych regionów, reprezentujący restauracje, które znalazły się w drugiej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska oraz Ci, którzy znaleźli się w tym roku pod lupą inspektorów Gault&Millau Polska. Najlepszym w danym regionie szefom kuchni zostaną przyznane nagrody w pięciu kategoriach: Szef Roku, Szef Jutra, Młody Talent. Kobieta Szef oraz Kuchnia Tradycyjna.
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, podobnie jak w ubiegłym roku, zaprosił do współpracy 10 najlepszych, zaufanych marek, pośród których znalazła się sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry Polska. Firma jest w wąskiej grupie marek, które partnerują Żółtemu Przewodnikowi od momentu pojawienia się w Polsce. Podczas spotkania 6. czerwca sieć zaprezentuje inspiracje na sezon letni dla branży HoReCa i nowości produktowe w swojej ofercie.