Hala MAKRO w Kielcach poszerza ofertę artykułów spożywczych pochodzących od regionalnych producentów z województwa świętokrzyskiego. W ramach programu ,,Dobre, bo Świętokrzyskie” sieć włączyła się w organizację finału XVI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
W odpowiedzi na oczekiwania rynkowe oraz potrzeby partnerów biznesowych hala MAKRO w Kielcach rozwija współpracę z lokalnymi producentami. Obecnie na półkach MAKRO znajduje się około 170 produktów regionalnych pochodzących od 15 dostawców z województwa świętokrzyskiego.
Podstawowym celem programu ,,Dobre, bo Świętokrzyskie” jest zapewnienie dostępności lokalnych artykułów spożywczych we wszystkich niezależnych sklepach na terenie województwa. Rozwijanie sprzedaży produktów regionalnych pozwoli klientom z sektora Traders i HoReCa wyróżnić się na tle konkurencji oraz dotrzeć do szerokiego grona konsumentów.
Jakie produkty i potrawy są zaś specjałami regionu świętokrzyskiego? Odpowiedzi na to pytanie można było uzyskać 19. czerwca br. na parkingu MAKRO w Kielcach podczas finału XVI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. W ramach wydarzenia sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry zaprezentowała stoisko przedstawiające koncept ODiDO i ofertę artykułów regionalnych. Firma zorganizowała także degustację produktów marek własnych oraz ekspozycję dań lokalnych producentów.