Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
23 czerwca 2016, 14:09

MAKRO Kielce rozwija ofertę produktów regionalnych

MAKRO Kielce rozwija ofertę produktów regionalnych

Hala MAKRO w Kielcach poszerza ofertę artykułów spożywczych pochodzących od regionalnych producentów z województwa świętokrzyskiego. W ramach programu ,,Dobre, bo Świętokrzyskie” sieć włączyła się w organizację finału XVI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

W odpowiedzi na oczekiwania rynkowe oraz potrzeby partnerów biznesowych hala MAKRO w Kielcach rozwija współpracę z lokalnymi producentami. Obecnie na półkach MAKRO znajduje się około 170 produktów regionalnych pochodzących od 15 dostawców z województwa świętokrzyskiego.

Podstawowym celem programu ,,Dobre, bo Świętokrzyskie” jest zapewnienie dostępności lokalnych artykułów spożywczych we wszystkich niezależnych sklepach na terenie województwa. Rozwijanie sprzedaży produktów regionalnych pozwoli klientom z sektora Traders i HoReCa wyróżnić się na tle konkurencji oraz dotrzeć do szerokiego grona konsumentów.

Jakie produkty i potrawy są zaś specjałami regionu świętokrzyskiego? Odpowiedzi na to pytanie można było uzyskać 19. czerwca br. na parkingu MAKRO w Kielcach podczas finału XVI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. W ramach wydarzenia sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry zaprezentowała stoisko przedstawiające koncept ODiDO i ofertę artykułów regionalnych. Firma zorganizowała także degustację produktów marek własnych oraz ekspozycję dań lokalnych producentów.

Załączniki

1.jpg
1.jpg
1.jpg
rozmiar: 704,6 kB
typ: .jpg
2.jpg
2.jpg
2.jpg
rozmiar: 529,1 kB
typ: .jpg
4.jpg
4.jpg
4.jpg
rozmiar: 515,7 kB
typ: .jpg
5.jpg
5.jpg
5.jpg
rozmiar: 644,8 kB
typ: .jpg
6.jpg
6.jpg
6.jpg
rozmiar: 475,1 kB
typ: .jpg
7.jpg
7.jpg
7.jpg
rozmiar: 287,3 kB
typ: .jpg
8.jpg
8.jpg
8.jpg
rozmiar: 618,8 kB
typ: .jpg

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska