Oferta sieci MAKRO skierowana do szefów kuchni i cukierników została poszerzona o wysokiej jakości śmietany marki Debic. Produkty cechują się wyjątkową trwałością i stabilnością po ubiciu oraz bogatym smakiem.
Pierwszą z nowości marki Debic dostępną w MAKRO jest śmietanka zwierzęca Culinaire Original o 20% zawartości tłuszczu. Rekomendowana do wszelkich kulinarnych zastosowań; sprawdza się zarówno w gorących jak i zimnych aplikacjach. Produkt nie warzy się i pozostaje jednolity nawet podczas obróbki w bardzo wysokich temperaturach oraz wielokrotnym podgrzewaniu i studzeniu. Artykuł dostępny w opakowaniach 1l.
Kolejną z nowości jest homogenizowana śmietanka Stand & Overrun 35%. Została stworzona z myślą o wszelkich dekoracjach i aplikacjach cukierniczych - idealna do ciast, musów, bavaroise, czy lodów. Charakteryzuje się wysoką stabilnością po ubiciu, bez ryzyka opadnięcia czy rozwarstwienia oraz potrzeby dodawania jakichkolwiek stabilizatorów. Produkt dostępny jest w opakowaniach 1l.
Na uwagę zasługuje również naturalna śmietanka z mleka krowiego o niespotykanie białym kolorze, stworzona bez użycia jakichkolwiek sztucznych dodatków - Prima Blanca 40%. Cechuje się wyjątkową trwałością - nawet do 24 godzin bez potrzeby dodawania jakichkolwiek stabilizatorów. Produkt dostępny jest w opakowaniach 1l.
W ofercie MAKRO znalazły się również: tradycyjna i uniwersalna śmietanka 32% (w opakowaniach 1L), uniwersalny mix dedykowany ubijaniu - Natop 34,5% (w opakowaniach 1L), alternatywy dla śmietanki - Végétop 33% oraz Culinaire Vegetop 15% (w opakowaniach 1L), śmietanka w sprayu Profi Slag pjena 26% słodzona oraz Bita Śmietanka Debic 35% niesłodzona (dostępne w opakowaniach 700ml).
Asortyment MAKRO poszerzony został także o produkty dedykowane do zastosowań czysto cukierniczych. Pierwszą z nowości deserowych w ofercie MAKRO jest śmietankowa, płynna baza do przygotowywania tradycyjnego Parfait oraz innych lodowych deserów. Pomaga stworzyć efekt tradycyjnie wytwarzanych lodów bez potrzeby używania maszyny. Po ubiciu świetnie łączy się z alkoholem, owocami, syropami smakowymi i innymi dodatkami. Produkt dostępny jest w opakowaniach 1l.
Kolejna z propozycji marki Debic to gotowy do użycia Mrożony Mus Czekoladowy w wygodnym worku cukierniczym z aplikatorem, dopstępny w opakowaniach 1,25L.
W ofercie MAKRO znalazły się również: płynna baza do przygotowywania włoskiego Tiramisu i innych deserów na bazie serka Mascarpone (w opakowaniach 1l), płynna baza do tworzenia Crème Brûlee oraz hiszpańskiego Creme Catalane (w opakowaniach 1l), gotowy do użycia deserowy sos waniliowy Crème Anglaise (w opakowaniach 2l) oraz Panna Cotta (w opakowaniach 1l) i Mus Czekoladowy (w opakowaniach 1l).