W weekend 25 i 26 czerwca na sopockim Molo odbyła się czwarta edycja jednego z największych festiwali kulinarnych w tej części Europy – Slow Fest Sopot. Partnerem wydarzenia była firma MAKRO Cash&Carry Polska.
Filozofia ,,Slow Fest Sopot” opiera się na szeroko pojętej edukacji kulinarnej związanej z regionem Pomorza i Morza Bałtyckiego. Przy jednym, długim na ok 200 metrów stole można było wypróbować pysznych przekąsek serwowanych przez wybitnych szefów kuchni, sławy kulinarne, restauratorów z Trójmiasta i wielu innych pasjonatów Slow Food.
Wśród propozycji kulinarnych znalazły się m.in.: potrawy z ryb i owoców morza, specjały japońskie, tajskie i szwedzkie oraz różnorodne wypieki i desery.
Dania przygotowane zostały w oparciu o produkty pochodzące z sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, która pełniła rolę partnera wydarzenia.
Partnerem wydarzenia była sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, która dla części restauratorów biorących udział w akcji ufundowała bony na zakupy w halach.