Od 21 do 30 października w jedenastu miastach Polski zorganizowany zostanie festiwal ‘’Restaurant Week”, którego ideą jest promocja oraz wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej. Partnerem tegorocznej edycji wydarzenia jest firma MAKRO Cash & Carry Polska.
Festiwal Najlepszych Restauracji ‘’Restaurant Week’’ odbywa się od 2014 roku. Uczestniczą w nim starannie wybrane, najlepsze i najbardziej autorskie restauracje największych polskich miast.
Tegoroczna edycja festiwalu zostanie zorganizowana w dniach 21 – 30 października w jedenastu miastach Polski: Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Katowicach, Lublinie, Łodzi, Szczecinie, Białymstoku i Toruniu. Mieszkańcy tych miast będą mogli skosztować specjalnie skomponowanego menu składającego się z przystawki, dania głównego i deseru w okazyjnej cenie 39 zł.
Partnerem restauracyjnym festiwalu jest sieć hurtowni MAKRO Cash & Carry Polska, która dla lokali uczestniczących w wydarzeniu przygotowała specjalnej oferty na wybrane produkty oraz mini prezenty startowe. Firma ufunduje również nagrody dla trzech szefów kuchni, którzy zwyciężą w Plebiscycie Gości na najlepszą przystawkę, danie główne i deser.