22 listopada odbyło się re-otwarcie flagowej hali MAKRO zlokalizowanej w Warszawie przy Alejach Jerozolimskich 184. Na stołecznych klientów sieci czekały pokazy kulinarne, degustacje oraz inne liczne atrakcje.
W dniu re-otwarcia halę odwiedziło ponad 5 tys. klientów. Wydarzeniu towarzyszyły pokazy kulinarne, konkursy oraz inne liczne atrakcje. Dla gości przygotowano 60 kg tort oraz 3 tys. porcji degustacyjnych. W kuchni pokazowej MAKRO zagościli m.in.: Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski oraz Paweł Oszczyk. Ponadto w food trucku, na terenie hali klienci mogli spróbować dań przygotowanych przez meksykańską restaurację „Ye-Ye” oraz oryginalnych kanapek serwowanych przez „Boston Sandwich”.
Wydarzenie promowane było na billboardach oraz wielkoformatowych siatkach, a ich graficzny motyw przedstawiał kluczowych klientów sieci, takich jak szefowie kuchni czy właściciele sklepów spożywczych. Re-otwarcie hali było również wsparte kampanią w radiu oraz w internecie.
Obiekt zlokalizowany przy Alejach Jerozolimskich, o powierzchni sprzedaży ok. 12 tys. m kw., jest pierwszą halą MAKRO otwartą w Polsce.