Ser dojrzewający z kozieradką i olej z pestek dyni to tylko kilka z produktów wyróżnionych podczas Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem. W jury konkursu na Najlepszy Produkt Spożywczy zasiadała m.in. Renata Wróbel – Dyrektor Obszaru Klientów Małopolska w MAKRO Polska. Sieć hurtowni ufundowała również nagrody.
Jury spośród 52 produktów zgłoszonych do konkursu nagrodziła m.in.: ser dojrzewający z kozieradką Gospodarstwa Rolnego Joanna i Przemysław Nasarzewscy ze Strykowa, olej z pestek dyni firmy Sosta z Raciborza, Nalewkę Tatrzańską Litworówka z kwiatem z czarnego bzu od firmy U Bafii z Poronina oraz Pierogi Jagnięce z sosem borowikowym z Sichlańskiego Dworku z Murzasichla.
Na uczestników ósmej edycji Europejskich Targów Produktów Regionalnych w Zakopanem czekało również wiele innych atrakcji. Kucharze ze stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników podczas specjalnego pokazu kulinarnego zaprezentowali, jak łączyć tradycyjne wyroby regionalne – takie jak jagnięcina i baranina – z nowoczesnymi trendami w żywieniu. Sieć hurtowni MAKRO Polska dostarczyła potrzebne do pokazu wysokiej jakości produkty marek własnych.