Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

27 marca 2018

Jak rozpoznać wołowinę dobrej jakości i ją przygotować? (wideo)

Statystyczny Polak spożywa ok. 2 kg wołowiny rocznie. To bardzo mało. Dla porównania mieszkańcy Stanów Zjednoczonych, Argentyny czy Brazylii zjadają przez rok średnio po kilkadziesiąt kilogramów tego mięsa. W sporym stopniu wynika to z tego, że pomimo dużej dostępności wołowiny w Polsce nie zawsze jest ona dobrej jakości.

więcej
23 marca 2018

MAKRO Polska kontynuuje działania pro-ekologiczne

W ramach strategii zrównoważonego rozwoju sieć hurtowni MAKRO Polska prowadzi działania mające na celu m.in. redukcję emisji CO2, zużytej energii elektrycznej oraz ilości odpadów – w 2017 roku recyklingowi poddano ponad  8 tys. ton materiałów.

więcej
20 marca 2018

Owoce morza coraz popularniejsze na polskim stole (wideo)

Owoce morza są bardzo dobrym źródłem wysoko przyswajalnego białka. Zawierają też dużo pierwiastków potrzebnych do funkcjonowania naszego organizmu. Polacy zdają się patrzeć na te morskie mięczaki i skorupiaki coraz przychylniejszym okiem, choć zdarzają się błędy w ich przyrządzaniu.

więcej