Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

7 listopada 2023

Trwa kolejna edycja Szefa dla Młodych Talentów

Szef dla Młodych Talentów to program dedykowany uczniom szkół gastronomicznych. Jego celem jest wsparcie w rozwoju przyszłych szefów kuchni. Uczestnicy biorą udział w licznych szkoleniach, lekcjach online oraz warsztatach, organizowanych przez Akademię Inspiracji MAKRO.

więcej
3 listopada 2023

Rusza Tydzień Kuchni Polskiej

Ta kluczowa akcja organizowana przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach Polskich Skarbów Kulinarnych potrwa do 26 listopada. Bierze w niej udział blisko 400 lokali z całego kraju.

więcej
25 października 2023

MAKRO Polska na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów dobiegł końca. To jedno z najważniejszych wydarzeń w polskiej gastronomii odbyło się 24 października w Warszawie. Na stoisku MAKRO Polska odbyły się pokazy kulinarne, które poprowadzili Giancarlo Russo oraz szefowie kuchni Akademii Inspiracji MAKRO.

więcej
23 października 2023

ODIDO na największych w Europie Środkowo-Wschodniej Targach Franczyzy

Sieć ODIDO zaprezentowała swoją ofertę współpracy podczas 21. edycji Targów Franczyzy w Warszawie. W dniach 19-21 października odwiedzający stoisko w zielono-pomarańczowych barwach mogli zapoznać się z nowym konceptem marki oraz poznać szeroką ofertę rozwiązań i korzyści dołączenia do sieci.

więcej
19 października 2023

Akademia Inspiracji w nowej odsłonie już wkrótce

Trwa przebudowa Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. To nowoczesne centrum szkoleniowe dla profesjonalnej gastronomii powstało w 2015 roku. Jego głównym celem jest wsparcie biznesu klientów poprzez zapewnienie wysokiej jakości doświadczeń szkoleniowych oraz podnoszenie kulinarnych i biznesowych kompetencji ich zespołów.

więcej
17 października 2023

Jak smakował Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej?

Niebawem rozpocznie się Tydzień Kuchni Polskiej. Akcja potrwa od 3 do 26 listopada i będzie okazją do poznania dań naszej rodzimej kuchni. Dobiegł końca zaś cykl spotkań zapowiadających festiwal, skierowany do mediów i influencerów. Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej odbył się w Warszawie, Sopocie i Krakowie.

więcej
16 października 2023

Z małego sklepu, po dobrze prosperującą, nowoczesną placówkę. Wywiad z Grażyną Jabłońską, właścicielką 3 sklepów ODIDO w Ciechocinku

Historia w branży handlowej rodziny Grażyny Jabłońskiej sięga lat 90. Wraz ze swoimi rodzicami pracowała w jednym z największych w tamtych czasach sklepie warzywno-owocowym w Ciechocinku. Zdobyta wiedza i doświadczenie dały pani Grażynie impuls do rozmyślania o działalności na swój rachunek. Marzenia o własnym biznesie przerodziła w konkretne plany i w 2001 roku otworzyła pierwszy sklep. Od 14 lat pod szyldem ODIDO wraz ze swoimi dziećmi prowadzi obecnie 3 placówki, zlokalizowane w jednym z najbardziej znanych polskich uzdrowisk.

więcej