Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

25 maja 2023

Kto zdobędzie tytuł „Najlepszej Restauracji 2024”?

Ruszyła kolejna edycja plebiscytu „Najlepsza Restauracja 2024”. Jest to konkurs konsumencki organizowany w ramach programu odpowiedzialności społecznej Polskie Skarby Kulinarne. W plebiscycie bierze udział ponad 600 lokali serwujących kuchnię polską z 15 szlaków kulinarnych.

więcej
24 maja 2023

Wino roku 2023

Sieć hurtowni MAKRO Polska wprowadziła do oferty Wino Roku 2023. To białe, czerwone i różowe CEPA Divisa, pochodzące z hiszpańskiego rejonu Alta Rioja. Wina te są dostępne wyłącznie w halach sieci.

więcej
24 maja 2023

Nowy cykl warsztatów dla branży HoReCa

Rusza kolejny cykl warsztatów skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. „Z ognia” to spotkania, podczas których uczestnicy będą mogli poznać techniki BBQ, grillowania, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Pierwsze warsztaty odbyły się 10 maja w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Kolejne zostaną zorganizowane w Szczecinie, w Tomaszkowie i w Sopocie.

więcej
28 kwietnia 2023

Relacja z „Kulinarnej podróży po Polsce”

Cykl spotkań „Kulinarna podróż po Polsce” dobiegł końca. Warsztaty, które odbyły się w Warszawie, w Łodzi, w Krakowie i w Poznaniu, gościły blisko 300 uczestników. Spotkania poprowadziła Agnieszka Kuś, przewodniczka kulinarna, a za przygotowanie dań odpowiadali Szefowie Kuchni Inspiracji MAKRO.

więcej
27 kwietnia 2023

Kolejna odsłona programu Szef dla Młodych Talentów

Trwa drugi semestr programu Szef dla Młodych Talentów. Ponad 300 uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych z całej Polski miało okazję wziąć udział w „Akademii dla Młodych Talentów”, z kolei w „Lekcji z Akademią Inspiracji” uczestniczy miesięcznie 200-300 osób. Niebawem rozpocznie się nabór do nowego formatu programu edukacyjnego.

więcej