Sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczęła rekrutację na ponad sto nowych stanowisk pracy do nowopowstającego centrum dystrybucji koło Pruszkowa. Obiekt o powierzchni ponad 10 tys. mkw. rozpocznie swoją działalność w drugim kwartale 2017 r.
Sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczęła rekrutację na ponad sto nowych stanowisk pracy do nowopowstającego centrum dystrybucji koło Pruszkowa. Obiekt o powierzchni ponad 10 tys. mkw. rozpocznie swoją działalność w drugim kwartale 2017 r.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadza usługę płatności elektronicznych dla franczyzobiorców sklepów ODIDO. Oferta wyróżnia się korzystną prowizją za płatności kartą i około 20% wyższą marżą na sprzedaży doładowań niż dostępne dla właścicieli sklepów indywidualnie.
Pod koniec marca br. w Zakopanem sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska po raz pierwszy zorganizowała spotkania z cyklu Szef dla Młodych Talentów oraz Szef dla Szefów. W wydarzeniach wzięło udział ponad 300 przedstawicieli podhalańskiej gastronomii.
Ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w Mikserze Kulinarnym zorganizowanym 20 marca br. w Poznaniu w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Michał Kuter oraz Ernest Jagodziński.
W asortymencie sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska pojawiły się jednorazowe talerzyki i miski wykonane z trzciny cukrowej. Produkty są biodegradowalne i kompostowalne.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska rozpoczęła akcję ,,Nie marnuję, pakuję”. Działania, podjęte w ramach projektu, są zaadresowane do właścicieli lokali gastronomicznych i konsumentów. Mecenat akcji objęła Federacja Banków Żywności.
Na początku marca w Olsztynie i Gdyni miały miejsce symboliczne otwarcia sezonu branży HoReCa, w których udział wzięło około 500 przedstawicieli środowiska gastronomicznego. Organizatorem wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów” jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.