Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Wyniki wyszukiwania słowa kluczowego: „Szef dla Młodych Talentów"

6 listopada 2017

Renesans polskiej kuchni (wideo)

Przez ostatnie kilkadziesiąt lat kuchnia polska była mocno zaniedbywana. Obecnie powoli się odradza. Z dużą chęcią sięgamy do naszej tradycji kulinarnej i czerpiemy z niej, co najlepsze. Co ważne, nie zamykamy się przy tym na wpływy kuchni zagranicznych, które mają nam wiele do zaoferowania - mówią eksperci programu Szef dla Młodych Talentów.

więcej
27 października 2017

Ponad 270 uczestników z całej Polski na Mikserze Kulinarnym

W Mikserze Kulinarnym – bezpłatnym szkoleniu dla uczniów szkół gastronomicznych i młodych kucharzy – wzięło udział ponad 270 osób z całej Polski. To największa liczba uczestników w historii programu Szef dla Młodych Talentów, prowadzonego przez MAKRO Polska. Spotkanie poprowadzili Jakub Steuermark, Maciej Nowicki i Radosław Pernach.

więcej
23 października 2017

Inauguracja drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów

Rozpoczęła się druga edycja Szefa dla Młodych Talentów – programu edukacyjnego dla uczniów szkół gastronomicznych, prowadzonego przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Nowy cykl zainaugurował Mikser Kulinarny, w którym udział wzięło 200 osób z całej Polski.

więcej
17 października 2017

Eksperci o programie Szef dla Młodych Talentów (wideo)

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, 15 staży w najlepszych polskich restauracjach, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez MAKRO Polska. 20 października w Warszawie odbędzie się uroczyste otwarcie drugiej edycji. Na temat programu wypowiadają się eksperci: Paweł Oszczyk, Martin Castro i Malka Kafka.

więcej
10 października 2017

Jak zostać kucharzem? (wideo)

Z milimetrową precyzją potrafią kroić w kilka sekund, ich dania zachwycają smakiem i wyglądem – to tylko kilka cech, które wyróżniają dobrego kucharza. Wielu z tych umiejętności można się nauczyć i samemu zostać kucharzem. Jak zaczynali najlepsi?

więcej
21 grudnia 2016

Eksperci z programu ,,Szef dla Młodych Talentów” radzą, jak znaleźć pracę w branży gastronomicznej

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry pod koniec 2016 roku uruchomiła program wspierający rozwój uczniów i absolwentów szkół gastronomicznych - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Poradami dotyczącymi poszukiwania pierwszej pracy w branży gastronomicznej dzielą się eksperci zaangażowani w projekt m.in. doradca personalny Dorota Minta oraz szef kuchni restauracji Aruana, Witek Iwański.

więcej