Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
1 października 2015, 12:00

Warsztaty z kuchni meksykańskiej w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO

Warsztaty z kuchni meksykańskiej w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO

Warszawa, 1 października 2015: W dniach 29 i 30 września jeden z czołowych szefów kuchni z Ameryki Łacińskiej, Eduardo Palazuelos, poprowadził w stołecznej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO warsztaty z kuchni meksykańskiej.

 

W warsztatach udział wzięli szefowie kuchni oraz dziennikarze. Meksykański szef podzielił się z nimi sekretami przygotowania takich dań jak papryczki chilli w marynacie, guacamole, sos meksykański pico de gallo, ceviche z ośmiornicy, tacos z krewetkami, tostadas z tuńczykiem czy zupa z kolendry.

 

Warsztaty odbyły się pod patronatem Ambasady Meksyku w Polsce.

 

Eduardo Palazuelos jest absolwentem Glion Institute of Higher Education w Szwajcarii i jednym z najlepszych szefów kuchni w Ameryce Łacińskiej. Obecnie prowadzi dwie restauracje: Mar Del Zur w mieście Meksyk i Zibu w Acapulco. W 2014 roku otrzymał nagrodę Szefa Roku przyznawaną przez władze miasta Meksyk za promocję kulinarnych tradycji Meksyku. 

 

*Wszelkie publikowane zdjęcia autorstwa Wojciecha Rozenka.

Załączniki

5002 int.jpg
5002 int.jpg
5002 int.jpg
rozmiar: 530,4 kB
typ: .jpg
5007 int.jpg
5007 int.jpg
5007 int.jpg
rozmiar: 455,7 kB
typ: .jpg
5021 int.jpg
5021 int.jpg
5021 int.jpg
rozmiar: 507,3 kB
typ: .jpg
5026 int.jpg
5026 int.jpg
5026 int.jpg
rozmiar: 442,2 kB
typ: .jpg

Kontakt dla mediów

Magdalena Figurna
Magdalena Figurna
Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej
MAKRO Cash & Carry Polska