Warszawa, 1 października 2015: W dniach 29 i 30 września jeden z czołowych szefów kuchni z Ameryki Łacińskiej, Eduardo Palazuelos, poprowadził w stołecznej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO warsztaty z kuchni meksykańskiej.
W warsztatach udział wzięli szefowie kuchni oraz dziennikarze. Meksykański szef podzielił się z nimi sekretami przygotowania takich dań jak papryczki chilli w marynacie, guacamole, sos meksykański pico de gallo, ceviche z ośmiornicy, tacos z krewetkami, tostadas z tuńczykiem czy zupa z kolendry.
Warsztaty odbyły się pod patronatem Ambasady Meksyku w Polsce.
Eduardo Palazuelos jest absolwentem Glion Institute of Higher Education w Szwajcarii i jednym z najlepszych szefów kuchni w Ameryce Łacińskiej. Obecnie prowadzi dwie restauracje: Mar Del Zur w mieście Meksyk i Zibu w Acapulco. W 2014 roku otrzymał nagrodę Szefa Roku przyznawaną przez władze miasta Meksyk za promocję kulinarnych tradycji Meksyku.
*Wszelkie publikowane zdjęcia autorstwa Wojciecha Rozenka.