Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
27 września 2017, 09:15

MAKRO Polska partnerem Gault&Millau Tour 2017

MAKRO Polska partnerem Gault&Millau Tour 2017

Narracyjność jedzenia czy korzystanie z dóbr pola i łąki to najnowsze trendy w świecie gastronomii, jakie MAKRO Polska prezentowało na swoim stoisku na Gault&Millau Tour 2017. Sieć hurtowni była partnerem wszystkich czterech spotkań: w Warszawie, Poznaniu, Krakowie i Sopocie. Na laureatów i uczestników czekały karty klienta MAKRO ze specjalnymi ofertami.

Gault&Millau Tour 2017 to cykl spotkań, na których wręczane są nagrody dla najlepszych szefów kuchni w danym regionie. W Warszawie wyróżniono szefów z Polski Centralnej i Lubelszczyzny, z w Poznaniu – z Wielkopolski, Ziemi Lubuskiej i Dolnego Śląska, w Krakowie – z Małopolski, Podkarpacia i Bieszczad, a w Sopocie – z Pomorza, Kujaw, Warmii, Mazur i Podlasia. Partnerem Gault&Millau Tour była sieć hurtowni MAKRO Polska, która na wszystkich czterech spotkaniach zaprezentowała stoisko z najnowszymi trendami w świecie kulinariów i gastronomii. Trendy takie, jak: narracyjność jedzenia, prospołeczność restauracji czy korzystanie z dóbr pola i łąki ilustrowały produkty z oferty MAKRO: ser burrata, pachnotka, rukiew  wodna, kwiaty jadalne, cantucci. Więcej informacji goście mogli czerpać z „Trend Booków” wydanych przez MAKRO Polska specjalnie dla klientów z branży gastronomicznej.

Na spotkaniach przyznano nagrody w pięciu kategoriach: Szef Roku, Szef Jutra, Młody Talent, Kobieta Szef, Szef Kuchni Tradycyjnej. Wyróżnieni szefowie kuchni mogli przygotować dla gości swoje popisowe dania. W Poznaniu Dawid Szkudlarek (Młody Talent) zaprezentował ogony cielęce z marynowaną szalotką i młodym ziemniakiem, Daniel Myśliwiec (Szef Jutra, Kraków) – wędzonego karpia ze słoniną z mangalicy, wędzoną aronią, siemieniem lnianym, pistacjami i piklowaną cebulą, a Olga Lompa (Kobieta Szef, Sopot) – gęś sous-vide na puree z portulaką i jarmużem oraz sosem z karmelizowanej pigwy i musem z aronii. MAKRO Polska dostarczyło wysokiej jakości produkty do przygotowania powyższych potraw, inspirowanych najnowszymi trendami. Sieć hurtowni ufundowała również welcome drinki dla gości oraz przekazała laureatom i uczestnikom spotkań specjalne karty na zakupy w swoich halach z dedykowanymi ofertami i promocjami.

Gault&Millau Tour mają na celu integrowanie środowiska gastronomicznego, tworzenie przestrzeni do wymiany doświadczeń oraz poznania regionalnych smaków. Natomiast 27 listopada w Filharmonii Narodowe Forum Muzyki we Wrocławiu odbędzie się gala, na której zostaną wręczone nagrody najlepszym szefom kuchni w Polsce.

Załączniki

Krakow_4.jpg
Krakow_4.jpg
Krakow_4.jpg
rozmiar: 443,2 kB
typ: .jpg
Poznan_1.jpg
Poznan_1.jpg
Poznan_1.jpg
rozmiar: 386,9 kB
typ: .jpg
Poznan_2.jpg
Poznan_2.jpg
Poznan_2.jpg
rozmiar: 340,7 kB
typ: .jpg
Poznan_3.jpg
Poznan_3.jpg
Poznan_3.jpg
rozmiar: 336,6 kB
typ: .jpg
Poznan_4.jpg
Poznan_4.jpg
Poznan_4.jpg
rozmiar: 1,5 MB
typ: .jpg
Sopot_1.jpg
Sopot_1.jpg
Sopot_1.jpg
rozmiar: 1,5 MB
typ: .jpg
Sopot_2.jpg
Sopot_2.jpg
Sopot_2.jpg
rozmiar: 1,8 MB
typ: .jpg
Sopot_3.jpg
Sopot_3.jpg
Sopot_3.jpg
rozmiar: 840,5 kB
typ: .jpg
Sopot_4.jpg
Sopot_4.jpg
Sopot_4.jpg
rozmiar: 1,7 MB
typ: .jpg
Warszawa_1.jpg
Warszawa_1.jpg
Warszawa_1.jpg
rozmiar: 1,4 MB
typ: .jpg
Warszawa_2.jpg
Warszawa_2.jpg
Warszawa_2.jpg
rozmiar: 508,8 kB
typ: .jpg
Karty.JPG
Karty.JPG
Karty.JPG
rozmiar: 348,7 kB
typ: .jpg
Krakow_1.jpg
Krakow_1.jpg
Krakow_1.jpg
rozmiar: 106,2 kB
typ: .jpg
Krakow_2.jpg
Krakow_2.jpg
Krakow_2.jpg
rozmiar: 511,4 kB
typ: .jpg
Krakow_3.JPG
Krakow_3.JPG
Krakow_3.JPG
rozmiar: 414,9 kB
typ: .jpg

Kontakt dla mediów

Michał Skup
Michał Skup
Dyrektor ds. Prawnych i Regulacyjnych
MAKRO Polska