Zapraszamy na wideorelację z ostatniego w tym roku kalendarzowym Miksera Kulinarnego. Tematem przewodnim spotkania z cyklu Szef dla Młodych Talentów były ryby w kontekście Świąt Bożego Narodzenia oraz vademecum sommeliera wodnego.
Pokaz kulinarny poprowadzili Michał Grzywacz i Cezary Powała – szefowie kuchni pokazowej hali MAKRO nr 1 w Warszawie. Natomiast Piotr Zych, starszy specjalista ds. ryb w MAKRO, zaprezentował m.in. techniki filetowania oraz sposoby na rozpoznanie świeżej ryby, a Matias Glusman, sommelier wodny i ekspert Coca-Cola, zdradził uczestnikom tajniki pracy sommeliera wodnego.
Partnerami grudniowego spotkania w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie byli: Polski Karp oraz Kropla Delice. Partnerami programu są: ChemaN oraz Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodych kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę „Mix Wiedzy Kulinarnej”).