Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

19 listopada 2019

MAKRO Polska nagrodziło najlepszy młody duet kulinarny w Polsce

Znamy zwycięzców konkursu pierwszego Testu Kulinarnego, organizowanego w ramach programu Szef dla Młodych Talentów przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Do kulinarnych zmagań w krakowskiej Akademii Inspiracji stanęło 17 dwuosobowych zespołów z całego kraju. Najlepszym okazał się duet z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi. Zdaniem jury na podium zasłużyły także zespoły z Tarnowa i Wrocławia. Konkurs był jednym z wydarzeń towarzyszących projektowi Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej Kraków 2019.

więcej
12 listopada 2019

Spróbuj biało-czerwonego dania w ramach Tygodnia Kuchni Polskiej

Z okazji rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, wybrane restauracje z całej Polski wprowadziły na tydzień od 11 do 17 listopada specjalne dania w kolorze flagi i zapraszają gości do kulinarnej celebracji. Tydzień Kuchni Polskiej organizowany jest po raz drugi przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne.

więcej
8 listopada 2019

Menu w barwach narodowych

Sieć hurtowni MAKRO Polska konsekwentnie wspiera polskich producentów i podkreśla znaczenie regionalnych produktów w swojej ofercie. Wprowadzając program „Polskie Kultowe Smaki”,  podkreśla tym samym, jak ważnym elementem strategii jest współpraca z lokalnymi dostawcami. Przed Świętem Niepodległości natomiast promuje „Menu w barwach narodowych” i inspiruje klientów gastronomicznych, zachęcając ich do zaskakiwania gości daniami w kolorze polskiej flagi.

więcej
7 listopada 2019

Celebrujemy kulinarnie rocznicę niepodległości

Przed nami 101. rocznica odzyskania niepodległości przez Polskę. Z tej okazji w dniach 11-17 listopada odbędzie się druga edycja Tygodnia Kuchni Polskiej, organizowana przez sieć hurtowni MAKRO. Wyselekcjonowane lokale z całego kraju wprowadzą do swojego menu biało-czerwone danie inspirowane kuchnią polską.

więcej
25 października 2019

Kuchnia Pomorza – tradycja w nowoczesnej odsłonie

Za nami czwarte spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny organizowane przez sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. 22 października w hotelu Sofitel Grand Sopot goście degustowali historyczne dania w nowoczesnej odsłonie, którym towarzyszyła opowieść o regionalnej kuchni Hanny Dzielińskiej, dziennikarki i popularyzatorki historii kultury i sztuki. W spotkaniu, będącym jednocześnie inauguracją trójmiejskiego szlaku kulinarnego uczestniczyło 100 przedstawicieli lokalnej gastronomii.

więcej
22 października 2019

Wybierz swoją ulubioną restaurację na szlaku kulinarnym

Mieszkańcy Warszawy, Krakowa, Zakopanego i Podhala oraz turyści mogą oddać głos na swój ulubiony lokal biorący udział w szlaku kulinarnym. Wyboru najlepszej restauracji mogą dokonać na stronie programu www.polskieskarby.pl. Lokale z największą średnią liczbą głosów, otrzymają tytuł „Najlepszej Restauracji programu Polskie Skarby Kulinarne”.

więcej
21 października 2019

Pierwsze spotkanie Rady Franczyzobiorców ODIDO

MAKRO Polska zainicjowało cykl spotkań Rady Franczyzobiorców ODIDO, poświęcony tworzeniu rozwiązań dla sieci i niezależnych właścicieli sklepów. Pierwsze wydarzenie odbyło się w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie i było okazją do rozmów m.in. o wyzwaniach współczesnego handlu oraz innowacyjnych rozwiązaniach dla sektora handlu tradycyjnego.

więcej