Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

8 stycznia 2020

Świąteczny Mikser Kulinarny za nami!

Za nami świąteczny Mikser Kulinarny z rybami w roli głównej w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. W wydarzeniu wzięło udział 60 młodych adeptów sztuki kulinarnej z całej Polski. Bezpłatne spotkanie edukacyjne odbyło się 13 grudnia w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Na uczestników czekały pokazy kulinarne z przygotowania  świątecznych dań wigilijnych oraz prelekcje.

więcej
19 grudnia 2019

Przepis MAKRO Polska na odpowiedzialny biznes

Polityka ochrony środowiska, ograniczenia w zakresie chłodzenia, ogrzewania i klimatyzacji hal, wymiana oświetlenia na energooszczędne, budowanie zbiorników retencyjnych oraz prowadzenie zrównoważonego łańcucha dostaw – to tylko niektóre z działań prowadzonych przez MAKRO Polska w ramach strategii zrównoważonego rozwoju.

więcej
18 grudnia 2019

25 lat doświadczenia na rynku

Sieć hurtowni MAKRO Polska od przeszło 25 lat wspiera polskich przedsiębiorców i ich biznesy. Edukuje, inspiruje i stara się integrować branżę.

więcej
17 grudnia 2019

Bożonarodzeniowa kolacja: co piąta osoba rezerwuje stolik online

„Międzynarodowe Badanie Własnych Biznesów” potwierdza, że obecność restauratorów online jest ważnym kryterium wyboru restauracji przez klientów. W przypadku posiłku podczas okresu świątecznego, respondenci wybierają chętniej lokale zarządzane przez właścicieli niż sieciowy catering, przy czym jednak mniejszym restauracjom często brakuje rozpoznawalności w sieci. Reprezentatywne badanie wykonane przez METRO po raz trzeci z okazji „Dnia Własnego Biznesu” ukazuje postawy do niezależnych przedsiębiorstw w Polsce i dziewięciu innych krajach. Podkreśla ono także, co klienci myślą o małych i średnich firmach. W badaniu METRO udział wzięło 10,000 osób na całym świecie, w tym 1,500 właścicieli firm.

więcej
16 grudnia 2019

Rozsmakuj się w kulinarnych tradycjach Wrocławia i Dolnego Śląska oraz Trójmiasta i Pomorza!

MAKRO Polska wraz z czołowymi szefami kuchni zaprasza na kulinarną wędrówkę po historycznych przysmakach Wrocławia i Dolnego Śląska oraz Trójmiasta i Pomorza! Pierogi z kaszą i regionalnym serem, zawijaniec drobiowy ze szpinakiem w sosie oscypkowym, pomuchel szmurowany czy kaszubska zupa ze smażonym śledziem… – to tylko niektóre dania z oferty, przygotowanej dla mieszkańców i turystów, przemierzających szlaki w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Podczas apetycznej podróży goście rozsmakować się mogą w tych i innych, zinterpretowanych na nowo, regionalnych daniach, którym towarzyszy opowieść historyczna.

więcej
29 listopada 2019

MAKRO Polska wierzy, że razem lepiej i stawia na zaangażowanych pracowników

Zaaranżowanie miejsc wypoczynku dla pracowników w każdej hali, uruchomienie programu „Wspierający liderzy” z pakietem szkoleń i warsztatów, podjęcie licznych inicjatyw integrujących – do 2025 roku MAKRO Polska wprowadzi nowe rozwiązania i udogodnienia dla swoich pracowników, mające na celu poprawę satysfakcji oraz komfortu pracy.

więcej
29 listopada 2019

MAKRO Polska z nagrodą im. Jacka Kuronia w kategorii „Darczyńca Ogólnopolski – przekazywanie żywności”

Sieć hurtowni MAKRO Polska została wyróżniona nagrodą im. Jacka Kuronia w kategorii „Darczyńca Ogólnopolski – przekazywanie żywności”. Firma została doceniona za wsparcie Banków Żywności i działania na rzecz zmniejszania problemów niedożywienia i marnowania żywności w Polsce. Statuetkę podczas uroczystej gali, która miała miejsce 26 listopada, odebrał Dominik Branny, prezes MAKRO.

więcej