Hala MAKRO w Częstochowie jest siódmą placówką sieci przechodzącą przebudowę w ramach strategii zrównoważonego rozwoju, mającej na celu m.in. redukcję emisji freonu i zużycia energii elektrycznej.
Hala MAKRO w Częstochowie jest siódmą placówką sieci przechodzącą przebudowę w ramach strategii zrównoważonego rozwoju, mającej na celu m.in. redukcję emisji freonu i zużycia energii elektrycznej.
Jaki związek ma warszawska trasa W-Z ze słynnym ciastkiem wuzetka? Co jadano na dworze Zygmunta II Augusta? Z czego słynął krakowski lokal Antoniego Hawełki? Te i inne historie już wkrótce będzie można odkryć przemierzając szlaki kulinarne Warszawy, Krakowa i Zakopanego. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści będą mogli rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni.
W katowickiej hali MAKRO ekspozycja art. wyposażenia dla gastronomii marki MAKRO Professional została wzbogacona o dodatkową strefę ekspozycyjną ze specjalistycznym sprzętem firmy M&M Gastro. W ofercie pojawiło się blisko 300 artykułów czołowych producentów przeznaczonych do profesjonalnych zastosowań.
Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone daniom z ryb przygotowanych zgodnie z filozofią zero waste odbędzie się 26 czerwca.
Za nami ostatnie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. W Mikserze Kulinarnym wzięło udział 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Olsztyna i okolic. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu – Pawła Kosiorka.
MAKRO Polska po raz szósty otrzymała tytuł Dystrybutora Roku w kategorii hurtownia cash&carry. Wyróżnienie przyznali niezależni detaliści, którzy swoje decyzje podparli wieloletnim doświadczeniem w branży.
Sieć hurtowni MAKRO Polska poszerzyła asortyment marki MAKRO Professional o jednorazowe artykuły z materiałów biodegradowalnych. Do sprzedaży trafiły przyjazne środowisku produkty, które znajdą szerokie zastosowanie w branży gastronomiczno-hotelarskiej. Oferta obejmuje liczne elementy zastawy stołowej, m.in. sztućce, talerze i miski.