Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

29 listopada 2019

MAKRO Polska wierzy, że razem lepiej i stawia na zaangażowanych pracowników

Zaaranżowanie miejsc wypoczynku dla pracowników w każdej hali, uruchomienie programu „Wspierający liderzy” z pakietem szkoleń i warsztatów, podjęcie licznych inicjatyw integrujących – do 2025 roku MAKRO Polska wprowadzi nowe rozwiązania i udogodnienia dla swoich pracowników, mające na celu poprawę satysfakcji oraz komfortu pracy.

więcej
29 listopada 2019

MAKRO Polska z nagrodą im. Jacka Kuronia w kategorii „Darczyńca Ogólnopolski – przekazywanie żywności”

Sieć hurtowni MAKRO Polska została wyróżniona nagrodą im. Jacka Kuronia w kategorii „Darczyńca Ogólnopolski – przekazywanie żywności”. Firma została doceniona za wsparcie Banków Żywności i działania na rzecz zmniejszania problemów niedożywienia i marnowania żywności w Polsce. Statuetkę podczas uroczystej gali, która miała miejsce 26 listopada, odebrał Dominik Branny, prezes MAKRO.

więcej
19 listopada 2019

MAKRO Polska nagrodziło najlepszy młody duet kulinarny w Polsce

Znamy zwycięzców konkursu pierwszego Testu Kulinarnego, organizowanego w ramach programu Szef dla Młodych Talentów przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Do kulinarnych zmagań w krakowskiej Akademii Inspiracji stanęło 17 dwuosobowych zespołów z całego kraju. Najlepszym okazał się duet z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi. Zdaniem jury na podium zasłużyły także zespoły z Tarnowa i Wrocławia. Konkurs był jednym z wydarzeń towarzyszących projektowi Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej Kraków 2019.

więcej
12 listopada 2019

Spróbuj biało-czerwonego dania w ramach Tygodnia Kuchni Polskiej

Z okazji rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę, wybrane restauracje z całej Polski wprowadziły na tydzień od 11 do 17 listopada specjalne dania w kolorze flagi i zapraszają gości do kulinarnej celebracji. Tydzień Kuchni Polskiej organizowany jest po raz drugi przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne.

więcej
8 listopada 2019

Menu w barwach narodowych

Sieć hurtowni MAKRO Polska konsekwentnie wspiera polskich producentów i podkreśla znaczenie regionalnych produktów w swojej ofercie. Wprowadzając program „Polskie Kultowe Smaki”,  podkreśla tym samym, jak ważnym elementem strategii jest współpraca z lokalnymi dostawcami. Przed Świętem Niepodległości natomiast promuje „Menu w barwach narodowych” i inspiruje klientów gastronomicznych, zachęcając ich do zaskakiwania gości daniami w kolorze polskiej flagi.

więcej
7 listopada 2019

Celebrujemy kulinarnie rocznicę niepodległości

Przed nami 101. rocznica odzyskania niepodległości przez Polskę. Z tej okazji w dniach 11-17 listopada odbędzie się druga edycja Tygodnia Kuchni Polskiej, organizowana przez sieć hurtowni MAKRO. Wyselekcjonowane lokale z całego kraju wprowadzą do swojego menu biało-czerwone danie inspirowane kuchnią polską.

więcej
25 października 2019

Kuchnia Pomorza – tradycja w nowoczesnej odsłonie

Za nami czwarte spotkanie z cyklu Historyczny Stół Kulinarny organizowane przez sieć hurtowni MAKRO Polska, w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. 22 października w hotelu Sofitel Grand Sopot goście degustowali historyczne dania w nowoczesnej odsłonie, którym towarzyszyła opowieść o regionalnej kuchni Hanny Dzielińskiej, dziennikarki i popularyzatorki historii kultury i sztuki. W spotkaniu, będącym jednocześnie inauguracją trójmiejskiego szlaku kulinarnego uczestniczyło 100 przedstawicieli lokalnej gastronomii.

więcej