Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki CHEF w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają konserwantów.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki CHEF w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają konserwantów.
,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com. Partnerem wydania jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska.
Do asortymentu sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska trafiły czekolady belgijskiej marki Callebaut™, wyróżniające się wspaniałym smakiem oraz wyjątkową łatwością obróbki. Produkty zawierają czyste masło kakaowe oraz naturalną wanilię i pochodzą ze zrównoważonych upraw.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry pod koniec 2016 roku uruchomiła program wspierający rozwój uczniów i absolwentów szkół gastronomicznych - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Poradami dotyczącymi poszukiwania pierwszej pracy w branży gastronomicznej dzielą się eksperci zaangażowani w projekt m.in. doradca personalny Dorota Minta oraz szef kuchni restauracji Aruana, Witek Iwański.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska oferuje ponad 140 rodzajów i odmian świeżych ryb i owoców morza. W celu zapewnienia ich dostępności oraz wysokiej jakości w okresie przedświątecznym dostawy do hal odbywają się 6 razy w tygodniu. Porad na temat ryb udziela codziennie Cezary Powała, szef kuchni w stołecznym Studiu Kuchennym MAKRO przy Alejach Jerozolimskich 184.
Wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, będą wspierać nową inicjatywę firmy MAKRO Cash&Carry Polska - ,,Szef dla Młodych Talentów”. Członkami Rady Programowej projektu zostali mistrzowie kulinarni: Kasia Daniłowicz, Agata Wojda, Andrzej Polan, Paweł Oszczyk, Witek Iwański, Martin Gimenez Castro, Ernest Jagodziński oraz redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Justyna Adamczyk.
9 grudnia br. w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Pokaz edukacyjny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził Witek Iwański, szef kuchni w restauracji Aruana w Hotel Narvil Conference & Spa.