W piątek, 21 października, odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń. Maciej Pisarek i Dariusz Serkis z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim zajęli II miejsce, zaś III przypadło młodym kucharzom z Warszawy - Maciejowi Małeckiemu i Michałowi Sosze. Konkurs zorganizowała firma MAKRO Cash & Carry Polska, a partnerstwo strategiczne nad projektem objął Żółty Przewodnik Gault & Millau Polska.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska rozpoczyna program ,,Szef dla Młodych Talentów”. W ramach inicjatywy organizowane będą staże dla absolwentów szkół gastronomicznych oraz warsztaty kulinarne skierowane do uczniów i młodych kucharzy.
Niespełna 3 dni dzielą nas do finałów Mistrzostw Młodych Kucharzy. Potyczki uczestników konkursu z wykorzystaniem produktów z black boxa będą oceniać polscy mistrzowie kulinarni: Michał Bryś, Paweł Oszczyk, Witek Iwański, Agata Wojda i Michał Kuter oraz Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska.
Większość Polaków pozytywnie ocenia małe i średnie przedsiębiorstwa oraz ich wpływ na społeczność lokalną. Najbardziej atrakcyjne jest zaś prowadzenie działalności w branży handlowej oraz gastronomicznej - pokazują wyniki raportu przygotowanego przez firmę MAKRO Cash & Carry z okazji ,,Dnia Własnego Biznesu”.
11 października br. na klientów restauracji, sklepów i punktów usługowych czekać będą liczne oferty specjalne przygotowane z okazji ,,Dnia Własnego Biznesu”. W ramach akcji firma MAKRO Cash&Carry Polska przygotowała serię filmów pokazujących dzień z życia polskich przedsiębiorców.
MLP Group rozpoczęło budowę centrum dystrybucyjnego dla sieci hurtowni MAKRO Polska. Obiekt o powierzchni ponad 10 tys. mkw., powstający w parku logistycznym MLP Pruszków II, zostanie oddany do użytkowania w pierwszym kwartale 2017 r.