Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

19 października 2023

Akademia Inspiracji w nowej odsłonie już wkrótce

Trwa przebudowa Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. To nowoczesne centrum szkoleniowe dla profesjonalnej gastronomii powstało w 2015 roku. Jego głównym celem jest wsparcie biznesu klientów poprzez zapewnienie wysokiej jakości doświadczeń szkoleniowych oraz podnoszenie kulinarnych i biznesowych kompetencji ich zespołów.

więcej
17 października 2023

Jak smakował Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej?

Niebawem rozpocznie się Tydzień Kuchni Polskiej. Akcja potrwa od 3 do 26 listopada i będzie okazją do poznania dań naszej rodzimej kuchni. Dobiegł końca zaś cykl spotkań zapowiadających festiwal, skierowany do mediów i influencerów. Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej odbył się w Warszawie, Sopocie i Krakowie.

więcej
16 października 2023

Z małego sklepu, po dobrze prosperującą, nowoczesną placówkę. Wywiad z Grażyną Jabłońską, właścicielką 3 sklepów ODIDO w Ciechocinku

Historia w branży handlowej rodziny Grażyny Jabłońskiej sięga lat 90. Wraz ze swoimi rodzicami pracowała w jednym z największych w tamtych czasach sklepie warzywno-owocowym w Ciechocinku. Zdobyta wiedza i doświadczenie dały pani Grażynie impuls do rozmyślania o działalności na swój rachunek. Marzenia o własnym biznesie przerodziła w konkretne plany i w 2001 roku otworzyła pierwszy sklep. Od 14 lat pod szyldem ODIDO wraz ze swoimi dziećmi prowadzi obecnie 3 placówki, zlokalizowane w jednym z najbardziej znanych polskich uzdrowisk.

więcej
12 października 2023

Książka „Italia najlepsze potrawy pod słońcem”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, propagatorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Italia najlepsze potrawy pod słońcem.” Jej celem jest pokazanie różnorodności dań pochodzących z rozmaitych regionów oraz edukacja na temat kuchni włoskiej.

więcej
2 października 2023

Zbliża się piąta edycja Tygodnia Kuchni Polskiej

W warszawskiej restauracji Stolica Cafe odbył się Przedsmak Tygodnia Kuchni Polskiej – wydarzenie będące zapowiedzią listopadowego festiwalu organizowanego przez MAKRO Polska. Kolacji degustacyjnej towarzyszyła specjalnie przygotowana ekspozycja, która powstała na podstawie skojarzeń ponad stu szefów kuchni z polskimi smakami. Kolejne spotkania dedykowane mediom i influencerom odbędą się w Sopocie i w Krakowie.

więcej