Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

19 marca 2024

Kto zdobył tytuł Najlepszej Restauracji 2024?

W tegorocznej edycji plebiscytu wzięło udział blisko 600 restauracji z 15 regionów Polski, spośród których konsumenci wyłonili 23 laureatów. Najwięcej głosów otrzymały: Restauracja & Karczma Staropolska z regionu małopolskiego Restauracja Da Vinci z regionu świętokrzyskiego oraz Restauracja Akcent z regionu pomorskiego.

więcej
7 marca 2024

Włoska kuchnia w najlepszym wydaniu. MAKRO wystartowało z ogólnopolskim cyklem „Ciao Italia”, dedykowanym klientom HoReCa.

Sieć hurtowni MAKRO Polska rozpoczęła cykl spotkań dla klientów HoReCa, poświęcony kuchni włoskiej. Firma przeprowadzi w bieżącym roku kilkanaście wydarzeń o zasięgu ogólnopolskim. Inspiracją wiosennej edycji cyklu jest nowa książka „Tutto il mare” autorstwa Giancarlo Russo oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Jesienne spotkania poświęcone zostaną innym specjalnościom kuchni włoskiej.

więcej
26 lutego 2024

Razem od 30 lat

MAKRO Polska świętuje 30-lecie działalności na polskim rynku. Pierwsza hala sieci została otwarta w lutym 1994 roku w Warszawie. Z okazji jubileuszu firmy planowane są liczne wydarzenia, m.in. publikacja pierwszego raportu ESG i otwarcie Akademii Inspiracji w Warszawie – w odświeżonej, innowacyjnej odsłonie.

więcej
22 lutego 2024

Już jutro rusza kolejna edycja loterii ODIDO

Loteria jest skierowana do klientów sieci ODIDO, którzy mają szansę zdobyć nagrodę spośród 252 nagród dziennych, 6 tygodniowych oraz główną w formie 3 kart przedpłaconych o wartości dziesięciu tysięcy złotych każda. Loteria rozpocznie się 23 lutego i potrwa do 4 kwietnia.  

więcej
13 lutego 2024

Premiera książki „Tutto Il Mare”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza.” Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do klientów z branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

więcej