Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

13 lutego 2024

Premiera książki „Tutto Il Mare”

Sieć hurtowni MAKRO Polska we współpracy z Giancarlo Russo, ambasadorem kuchni włoskiej w Polsce, opublikowała książkę „Tutto Il Mare – Ryby i Owoce Morza.” Jej premiera odbyła się podczas uroczystej kolacji w łódzkim Orientarium. Wydarzenie było skierowane do klientów z branży HoReCa. Wzięło w nim udział 50 uczestników. Wśród nich byli między innymi przedstawiciele Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego oraz firmy ACCOR.

więcej
18 stycznia 2024

MAKRO Polska w gronie najlepszych pracodawców

Siódmy rok z rzędu sieć hurtowni MAKRO Polska otrzymała prestiżowe tytuły Top Employer Polska 2024 oraz Top Employer Europe 2024. Wyróżnienia te świadczą o zaangażowaniu organizacji w tworzenie lepszego środowiska pracy poprzez wdrażanie wysokich standardów z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi i dobrych praktyk HR.

więcej
16 stycznia 2024

Blisko 600 lokali walczy o tytuł Najlepszej Restauracji 2024

Do końca stycznia trwa głosowanie w plebiscycie na „Najlepszą Restaurację 2024.” Konkurs organizowany jest w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne przez sieć hurtowni MAKRO Polska. Głosy oddają konsumenci, którzy oceniają smak dań, wystrój oraz ogólne doświadczenie w restauracji.

więcej
12 grudnia 2023

Z ODIDO kontynuujemy rodzinną tradycję

Rodzina państwa Sznarkowskich jest dobrym przykładem kontynuowania handlowej tradycji. Pierwszy sklep założyli rodzice pana Wojciecha w 1995 roku. Od tego czasu branża bardzo się zmieniła. Sklep na bieżąco musiał być dopasowany do panujących czasów oraz potrzeb kupujących. Z tego względu właściciele podęli decyzję o przyłączeniu do sieci ODIDO. Ich 150-metrowa placówka działa pod zielono-pomarańczowym szyldem od 12 lat. W tym roku dołączyli do nowego formatu sklepów i zostali ambasadorami marki, będąc pewnymi, że nowa jakość pozwoli na pozyskanie większej liczby klientów i znacząco zwiększy sprzedaż.

więcej
7 grudnia 2023

Nowa odsłona hal w Poznaniu, Rzeszowie oraz w Bielsku-Białej

W listopadzie zaprosiliśmy naszych klientów do trzech naszych hal w nowej odsłonie. Re-otwarcie hali w Poznaniu odbyło się 16 listopada, w Rzeszowie 23 listopada, a w Bielsku-Białej 30 listopada. W ramach przebudowy hal wprowadziliśmy FEP (Freon Exit Program), powiększyliśmy obszar delivery, w tym magazyn delivery i strefę pre-picking, rozbudowaliśmy część chłodniczą i mroźniczą oraz zwiększyliśmy liczbę ramp. Zmianom uległy również dział Food, w którym przeznaczyliśmy więcej miejsca na ekspozycję paletową, ograniczając jednocześnie powierzchnie i w konsekwencji asortyment Non-Food.

więcej