Ryby cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Piotr Zych, starszy specjalista ds. ryb w MAKRO Polska, prezentuje na filmie, jak odpowiednio filetować rybę, by pozbyć się ości.
Ryby cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Piotr Zych, starszy specjalista ds. ryb w MAKRO Polska, prezentuje na filmie, jak odpowiednio filetować rybę, by pozbyć się ości.
Boże Narodzenie to tradycyjne „rybne święto”. W czołówce spożycia nadal utrzymują się takie gatunki, jak karp, śledź, łosoś i dorsz. Niezależnie od tego, jakie ryby kupujemy, należy zwracać uwagę, aby były one świeże. Jak to rozpoznać radzi na filmie Piotr Zych z MAKRO Polska.
Zapraszamy na wideorelację z ostatniego w tym roku kalendarzowym Miksera Kulinarnego. Tematem przewodnim spotkania z cyklu Szef dla Młodych Talentów były ryby w kontekście Świąt Bożego Narodzenia oraz vademecum sommeliera wodnego.
Za nami ostatni Mikser Kulinarny w tym roku kalendarzowym. W spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów udział wzięło ponad 240 osób z całej Polski. Tematem przewodnim były ryby w kontekście Świąt Bożego Narodzenia oraz tajniki pracy sommeliera wodnego.
Sieć hurtowni MAKRO Polska oferuje szeroki wybór karpia w różnych formach. Ryby pochodzą od sprawdzonych dostawców oraz hodowane są w wyspecjalizowany sposób, dzięki czemu wyróżniają się mięsem wysokiej jakości.
Podczas uroczystej gali Gault&Millau, która odbyła się 27 listopada we Wrocławiu, wyłoniono najlepszych szefów kuchni w Polsce w 5 kategoriach. Partnerem gali była sieć hurtowni MAKRO Polska, która przygotowała ekspozycję inspirowaną barokiem.
Sieć hurtowni MAKRO Polska oferuje szeroki wybór mięs z dzikich zwierząt, m.in. dzika, sarny, jelenia czy gęsi. Dziczyzna wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i właściwościami zdrowotnymi oraz coraz częściej gości w restauracyjnych menu.