OSSKiC wytypowało Piotra Kuzielę i Bartosza Petera do reprezentacji Polski w regionalnym etapie (Europa Centralna) konkursu „Global Chef”.
OSSKiC wytypowało Piotra Kuzielę i Bartosza Petera do reprezentacji Polski w regionalnym etapie (Europa Centralna) konkursu „Global Chef”.
W warsztatach udział wzięli szefowie kuchni oraz dziennikarze. Meksykański szef podzielił się z nimi sekretami przygotowania takich dań jak papryczki chilli w marynacie, guacamole, sos meksykański pico de gallo, ceviche z ośmiornicy, tacos z krewetkami, tostadas z tuńczykiem czy zupa z kolendry.
Warszawa, 01 czerwca 2015: MAKRO Cash & Carry zostało uhonorowane prestiżowymi nagrodami przyznawanymi przez niezależnych detalistów. Po raz trzeci z rzędu otrzymało tytuł „Dystrybutora Roku” w konkursie miesięcznika „Wiadomości Handlowe”. ...
MAKRO Cash & Carry jako pierwsza sieć handlowa w Polsce zdobyła certyfikat MSC/ASC w łańcuchu dostaw. Certyfikacja potwierdza wdrożenie przez MAKRO standardów w zakresie zrównoważonego rybołówstwa oraz stanowi dopełnienie założeń „Polityki Rybnej” wdrożonej dla całej Grupy METRO. Zachęcam również do obejrzenia filmu, na którym przedstawicielka MSC Polska opowiada o certyfikacji. ...
10 tysięcy złotych, tytuł Mistrzów Młodych Kucharzy oraz szansa na zawodową karierę czekają na zwycięzców konkursu organizowanego przez firmę MAKRO Cash & Carry. W rywalizacji mogą wziąć udział dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych z całej Polski. Najlepsi spotkają się w wielkim finale w Warszawie, gdzie zaprezentują się przed międzynarodowym jury. Pierwszy etap konkursu właśnie się rozpoczął.
MAKRO Cash & Carry już po raz piąty uruchomiło we Władysławowie sezonową halę małego formatu. Placówka dedykowana jest przede wszystkim klientom z branży gastronomicznej, prowadzącym swój biznes w nadmorskich miejscowościach Półwyspu Helskiego. Punkt otwarty będzie do 31 sierpnia.
MAKRO Cash & Carry rozpoczęło projekt Optymalizacji Ultra Fresh obejmujący Stoiska Mięso, Ryby oraz Warzywa i Owoce. Jego celem jest rozwój, ustandaryzowanie i wypracowanie najlepszych rozwiązań w zarządzaniu tymi grupami asortymentu. ...