Warszawa, 01 czerwca 2015: MAKRO Cash & Carry zostało uhonorowane prestiżowymi nagrodami przyznawanymi przez niezależnych detalistów. Po raz trzeci z rzędu otrzymało tytuł „Dystrybutora Roku” w konkursie miesięcznika „Wiadomości Handlowe”. ...
Warszawa, 01 czerwca 2015: MAKRO Cash & Carry zostało uhonorowane prestiżowymi nagrodami przyznawanymi przez niezależnych detalistów. Po raz trzeci z rzędu otrzymało tytuł „Dystrybutora Roku” w konkursie miesięcznika „Wiadomości Handlowe”. ...
MAKRO Cash & Carry jako pierwsza sieć handlowa w Polsce zdobyła certyfikat MSC/ASC w łańcuchu dostaw. Certyfikacja potwierdza wdrożenie przez MAKRO standardów w zakresie zrównoważonego rybołówstwa oraz stanowi dopełnienie założeń „Polityki Rybnej” wdrożonej dla całej Grupy METRO. Zachęcam również do obejrzenia filmu, na którym przedstawicielka MSC Polska opowiada o certyfikacji. ...
10 tysięcy złotych, tytuł Mistrzów Młodych Kucharzy oraz szansa na zawodową karierę czekają na zwycięzców konkursu organizowanego przez firmę MAKRO Cash & Carry. W rywalizacji mogą wziąć udział dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych z całej Polski. Najlepsi spotkają się w wielkim finale w Warszawie, gdzie zaprezentują się przed międzynarodowym jury. Pierwszy etap konkursu właśnie się rozpoczął.
MAKRO Cash & Carry już po raz piąty uruchomiło we Władysławowie sezonową halę małego formatu. Placówka dedykowana jest przede wszystkim klientom z branży gastronomicznej, prowadzącym swój biznes w nadmorskich miejscowościach Półwyspu Helskiego. Punkt otwarty będzie do 31 sierpnia.
MAKRO Cash & Carry rozpoczęło projekt Optymalizacji Ultra Fresh obejmujący Stoiska Mięso, Ryby oraz Warzywa i Owoce. Jego celem jest rozwój, ustandaryzowanie i wypracowanie najlepszych rozwiązań w zarządzaniu tymi grupami asortymentu. ...
Co wybieramy – schabowego czy pizzę? Stawiamy na jakość dań czy cenę? Rekomendacji lokali szukamy u znajomych czy w Internecie? Odpowiedzi na te i inne pytania, dotyczące trendów w jadaniu poza domem, przedstawia piąta edycja raportu „Polska na Talerzu” przygotowanego przez firmę MAKRO Cash&Carry.
W piątek, 9 stycznia br. po raz pierwszy Kuchnia Pokazowa Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO, w której na co dzień szkolą się szefowie kuchni i pracownicy branży Horeca, uchyliła swoich drzwi przed dziećmi. Wzięły one udział w warsztacie kulinarnym prowadzonym przez szefów kuchni MAKRO wraz z kulinarną Reprezentacją Polski i laureatami 6. Edycji konkursu kulinarnego „Zgotuj Sobie Sukces”. ...