Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

19 lutego 2020

Mrożone nowości w portfolio marki MAKRO Chef

W ofercie sieci hurtowni MAKRO Polska pojawiło się sześć nowych produktów pod parasolem marki MAKRO Chef: krewetki w panierce Panko, krewetki białe z trawą cytrynową i kolendrą, krewetki białe zawijane w pasemka ziemniaków, strąki soi edamame, grillowane szaszłyki z kurczaka w sosie Yakitori oraz kawałki kurczaka w panierce Karaage. Głęboko mrożone i przeznaczone do szybkiego gotowania przekąski z kuchni azjatyckiej posiadają certyfikat zrównoważonej hodowli (ASC) i pochodzą z odpowiedzialnie zarządzanych źródeł.

więcej
11 lutego 2020

Produkty MAKRO Chef sygnowane logotypem programu Polskie Skarby Kulinarne

MAKRO Polska poszerza asortyment o nowe produkty marki MAKRO Chef sygnowane logotypem programu Polskie Skarby Kulinarne, którego celem jest zwiększenie świadomości Polaków na temat kulinarnej tradycji naszego kraju. W ofercie sieci hurtowni pojawiły się wpisujące się w kanon kuchni polskiej: jaja przepiórcze, barszcz biały, kapusta kiszona, ogórki konserwowe, kiełbasa biała parzona oraz jabłka odmiany Szara Reneta.

więcej
3 lutego 2020

MAKRO Polska po raz trzeci z tytułem TOP Employer 2020

MAKRO Polska uzyskało prestiżowy certyfikat Top Employer Polska 2020! Sieć hurtowni znalazła się wśród najlepszych pracodawców na świecie, zapewniających swoim pracownikom doskonałe warunki pracy. Dzięki wdrażaniu wysokich standardów HR i tworzeniu najlepszego środowiska pracy, MAKRO po raz trzeci zostało wyróżnione przez Instytut Top Employer.

więcej
22 stycznia 2020

Cytrusy bez środków chemicznych w MAKRO

MAKRO Polska poszerza asortyment związany z długofalowo prowadzoną polityką zrównoważonego rozwoju. W ofercie sieci hurtowni pojawiła się nowa linia produktowa – owoce cytrusowe, które po zbiorze nie zostały poddane działaniu chemicznych środków konserwujących. 

więcej
13 stycznia 2020

BIO zioła – MAKRO Polska ogranicza zużycie plastiku

MAKRO Polska podejmuje szereg działań na rzecz ograniczenia plastiku. We wrześniu 2019 roku sieć hurtowni wprowadziła papierowe opakowania dla świeżych ziół w doniczkach – bazylii oraz mięty – zmniejszając w ten sposób zużycie plastiku o 3 tony rocznie. Do końca czerwca 2020 roku firma całkowicie zrezygnuje z plastiku w asortymencie ziół doniczkowych.

więcej
10 stycznia 2020

MAKRO Polska wzbogaca kulinarną mapę kraju

W 2019 roku MAKRO Polska zainaugurowało szlak kulinarny, który swoją odsłonę miał w 5 regionach. Na kulinarną przygodę zaprosiło mieszkańców i turystów Zakopanego i Podhala, Warszawy, Krakowa, Trójmiasta i Pomorza oraz Wrocławia i Dolnego Śląska. Łącznie, w ponad 90 restauracjach spróbować można polskich tradycyjnych dań, zainspirowanych lokalnymi, historycznymi smakami.

więcej