Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

29 lipca 2019

Owoce MAKRO Chef sygnowane programem Polskie Skarby Kulinarne w halach MAKRO

W ofercie sieci hurtowni MAKRO Polska pojawiło się pięć nowych produktów pod parasolem marki MAKRO Chef: pigwowiec, dereń, czarny bez, jeżyna i dzika róża. Produkty wpisują się w tradycyjną kuchnię polską, dlatego też posiadają sygnaturę programu Polskie Skarby Kulinarne, którego celem jest podnoszenie standardów kuchni polskiej.

więcej
24 lipca 2019

Uczniowie z Szydłowca zwycięzcami czwartej edycji konkursu Wyzwania MAKRO Chefa

Zadaniem uczestników w czwartej edycji konkursu było przygotowanie dania z polskiej kuchni regionalnej z wykorzystaniem produktów MAKRO Chef. Spośród nadesłanych zgłoszeń zwyciężyła propozycja Zespołu Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu. Uczniowie reprezentujący tę placówkę wygrali także w plebiscycie na nagrodę publiczności. Zdaniem jury na podium zasłużyły również zespoły z Lublina i Warszawy.

więcej
1 lipca 2019

Kulinarne smaki Warszawy, Krakowa i Zakopanego

Jaki związek ma warszawska trasa W-Z ze słynnym ciastkiem wuzetka? Co jadano na dworze Zygmunta II Augusta? Z czego słynął krakowski lokal Antoniego Hawełki? Te i inne historie już wkrótce będzie można odkryć przemierzając szlaki kulinarne Warszawy, Krakowa i Zakopanego. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści będą mogli rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni.

więcej