Z dniem 1 lutego 2025 roku Emmanuel Pruvost obejmie funkcję Prezesa Zarządu MAKRO Cash and Carry Polska S.A.
Z dniem 1 lutego 2025 roku Emmanuel Pruvost obejmie funkcję Prezesa Zarządu MAKRO Cash and Carry Polska S.A.
W październiku bieżącego roku odbyło się uroczyste otwarcie pięćsetnego sklepu Odido w urokliwej miejscowości Bieńkówka, blisko 50 km od Krakowa. Jest to pierwsza placówka należąca do państwa Jończyk. Właściciele opowiadają, dlaczego zdecydowali się dołączyć do franczyzy oraz jakie korzyści płyną ze współpracy.
Do niedzieli 24 listopada trwał Tydzień Kuchni Polskiej, festiwal organizowany przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach programu odpowiedzialności społecznej Polskie Skarby Kulinarne. W akcji wzięło udział blisko 400 restauracji z całego kraju.
„Spróbuj! A nóż, widelec zasmakujesz!” to hasło najnowszej edycji festiwalu. Akcja organizowana jest od 2018 roku w ramach programu odpowiedzialności społecznej Polskie Skarby Kulinarne przez sieć hurtowni MAKRO Polska. W Tygodniu Kuchni Polskiej udział bierze blisko 400 restauracji z całej Polski. Wydarzenie potrwa do 24 listopada.
26 października MAKRO Polska świętowała dołączenie pięćsetnego sklepu do sieci Odido w formule Elevate. Placówka znajduje się miejscowości Bieńkówka w województwie małopolskim, blisko 50 kilometrów od Krakowa. Prowadzą ją państwo Natalia i Karol Jończyk.
Głównym celem festiwalu jest promocja rodzimej kuchni oraz lokalnych restauracji. Akcja, organizowana przez sieć hurtowni MAKRO Polska w ramach programu odpowiedzialności społecznej Polskie Skarby Kulinarne, potrwa od 4 do 24 listopada. Wezmą w niej udział lokale z całej Polski.
19 września w poznańskim hotelu Hampton by Hilton odbyła się gala „Hermesów”, czyli wyróżnień wręczanych przez Akademię Laureatów Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora.” Nagrodę za profesjonalną organizację szkoleń i warsztatów kulinarnych dla kucharzy i szefów kuchni w imieniu całego zespołu odebrał Rafał Zaręba, Executive Chef w Akademii Inspiracji MAKRO.