Firma MAKRO w ramach programu „Razem w biznesie”, proponuje poczęstunek w formie śniadania dla wszystkich klientów odwiedzających hale w godzinach porannych.
Firma MAKRO w ramach programu „Razem w biznesie”, proponuje poczęstunek w formie śniadania dla wszystkich klientów odwiedzających hale w godzinach porannych.
Bartosz Peter wytypowany przez OSSKiC do tegorocznej edycji konkursu Global Chef, zdobył srebrny medal w kategorii „junior”, przygotowując 3 zestawy składające się z 4 dań, które przekonały jury nie tylko smakiem, ale także sposobem przygotowania.
OSSKiC wytypowało Piotra Kuzielę i Bartosza Petera do reprezentacji Polski w regionalnym etapie (Europa Centralna) konkursu „Global Chef”.
W warsztatach udział wzięli szefowie kuchni oraz dziennikarze. Meksykański szef podzielił się z nimi sekretami przygotowania takich dań jak papryczki chilli w marynacie, guacamole, sos meksykański pico de gallo, ceviche z ośmiornicy, tacos z krewetkami, tostadas z tuńczykiem czy zupa z kolendry.
Do 30 września można zgłosić swój udział w konkursie kulinarnym „Mistrzostwa Młodych Kucharzy” organizowanym przez firmę MAKRO Cash & Carry. W rywalizacji mogą wziąć udział dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych z całej Polski. Najlepsi spotkają się w wielkim finale w Warszawie, gdzie zaprezentują się przed międzynarodowym jury.
W czerwcu br. odbył się cykl dwudniowych Targów ODIDO. Przedstawiciele sieci odwiedzili siedem miast w Polsce, w których spotkali się z właścicielami sklepów niezależnych i zrzeszonych w sieci. Ważnym punktem wydarzenia była prezentacja nowego modelu zaawansowanej franczyzy. ...
Konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na pochodzenie warzyw i owoców oraz metody ich uprawy, co skutkuje dynamicznym rozwojem rolnictwa ekologicznego. Zgodnie z tym trendem oraz ideą zrównoważonego rozwoju, sieć MAKRO Cash & Carry poszerza swoją ofertę BIO warzyw i owoców. ...