Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów
2019-01-01

Archiwum komunikatów:

7 października 2019

Ponad 50 tys. ofert specjalnych na Dzień Własnego Biznesu

Blisko 13 tys. restauracji, sklepów i lokali usługowych dołączyło do międzynarodowego Dnia Własnego Biznesu, w Polsce organizowanego przez MAKRO Polska. Wydarzenie to jest wyjątkową okazją dla małych i średnich firm do promocji swoich usług, adresów sklepów lub dań z menu. Do tej pory zarejestrowano ponad 50 tys. ofert specjalnych, z których mogą korzystać konsumenci i liczba ta stale rośnie. Inicjatywie towarzyszy kampania „Otwarta niedziela”, której celem jest zwrócenie uwagi na znaczenie sektora handlowo-usługowego, który zaprasza konsumentów do zakupów i odwiedzania restauracji w niedzielę. Jest to też forma podziękowania przedsiębiorcom za zaangażowanie i pasję, jaką wkładają w swoją pracę.

więcej
4 października 2019

Podążaj szlakiem kulinarnym Warszawy

Co łączyło warszawską bombę owocową z pogromcami Enigmy? Skąd wzięła się syrenka w herbie Warszawy? Jakie kultowe piosenki powstały przy stoliku w Mozaice? Te i inne historie można odkryć przemierzając szlak kulinarny Warszawy. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni. Partnerem akcji jest Miasto Stołeczne Warszawa.

więcej
4 października 2019

Poznaj historię Krakowa od kuchni

Kaczka po krakowsku, kasza Anny Jagiellonki, gefilte fish, kanapka z jajkiem i śledziem… – to tylko kilka potraw z oferty, przygotowanej dla gości przemierzających krakowski szlak kulinarny. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą wybrać się na wędrówkę po bardziej i mniej znanych smakach lokalnej kuchni. Patronat honorowy nad programem objął Witold Kozłowski, Marszałek Województwa Małopolskiego.

więcej
3 października 2019

MAKRO Polska zaprasza na wędrówkę po kulinarnych szlakach Warszawy i Krakowa

Jaki związek ma warszawska trasa W-Z z ciastkiem wuzetka? Skąd wzięła się syrenka w herbie Warszawy? Co jadano na dworze Zygmunta II Augusta? Z czego słynął krakowski lokal Antoniego Hawełki? Te i inne historie można, odkryć przemierzając szlak kulinarny Warszawy i Krakowa. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści mogą rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni.

więcej
27 września 2019

Inauguracja drugiej Akademii Inspiracji MAKRO

Sieć hurtowni MAKRO Polska otworzyła Akademię Inspiracji w drugiej lokalizacji. Gościem specjalnym wydarzenia był Tim Raue, szef kuchni i właściciel berlińskiej restauracji wyróżnionej dwoma gwiazdkami Michelin. Otwarcie Akademii jest jednym z wydarzeń towarzyszących projektowi Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej Kraków 2019, w ramach współpracy partnerskiej.

więcej
26 września 2019

MAKRO Polska organizuje drugą edycję Dni Gastronomii

MAKRO Polska zaprasza właścicieli i kierowników lokali, szefów kuchni, kucharzy, jak i osoby wiążące swoją przyszłość z sektorem HoReCa na Dni Gastronomii. Wydarzenie jest drugą w tym roku edycją organizowaną przez sieć hurtowni. W dniach 2-3 października w każdej hali MAKRO na uczestników czekać będą pokazy kulinarne, degustacje oraz specjalne promocje i rabaty.

więcej
24 września 2019

MAKRO Polska dostarcza produkty do programu „MasterChef”

Sieć hurtowni MAKRO Polska zapewnia produkty, z których kucharze-amatorzy przygotowują potrawy konkursowe w ósmej edycji „MasterChefa”. Najnowszy sezon kulinarnego show można oglądać w każdą niedzielę o godz. 20:00 na antenie TVN. Ponadto z produktów MAKRO korzystają uczestnicy programu „10 zadań specjalnych Michela Morana”, emitowanego na kanale TTV.

więcej