Oferta Horeca Select oraz ilMolino Chiavazza, skierowana do włoskich restauracji i pizzerii, została poszerzona o 6 nowych rodzajów mąki. Produkty charakteryzującą się wysoką jakością i dużą odpornością na na odkształcenia glutenu.
Oferta Horeca Select oraz ilMolino Chiavazza, skierowana do włoskich restauracji i pizzerii, została poszerzona o 6 nowych rodzajów mąki. Produkty charakteryzującą się wysoką jakością i dużą odpornością na na odkształcenia glutenu.
Szybkie tempo życia sprawia, że Polacy coraz częściej jadają poza domem i więcej wydają na posiłki. Równocześnie stają się bardzo świadomymi konsumentami i zaczynają przywiązać dużą wagę do jakości dań i obsługi.
W ramach akcji promującej na polskim rynku Norweskiego Dorsza Zimowego Skreia, prowadzonej przez Norweską radę ds. Ryb i Owoców Morza oraz sieć hurtowni Makro Cash & Carry, w Trójmieście, Poznaniu i we Wrocławiu zorganizowany został cykl regionalnych spotkań kulinarnych.
MAKRO rozszerzyło swój asortymenty o 7 egzotycznych odmian grzybów. Dostępne są m.in. Shimeji, Enoki oraz Boczniaki. To doskonałe uzupełnienie różnorodnej oferty dla wymagającej gastronomii.
59% badanych profesjonalistów sektora gastronomii oceniło potencjał rynku jako rosnący, a blisko 70% z nich deklaruje chęć wprowadzania nowych trendów w swoim lokalu - potwierdza raport „Polska na Talerzu 2015” przygotowany w oparciu o badanie branży gastronomicznej.
W sobotę, 5 grudnia, w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO, odbyło się oficjalne zamknięcie sezonu Street Food organizowane przez firmę MAKRO i organizację Street Food Polska. W wydarzeniu uczestniczyli reprezentanci ponad stu ulicznych punktów gastronomicznych oraz partnerzy.
Ostatni weekend listopada był zdecydowanie najgorętszym w tym roku! Za nami prawdziwe święto polskiej gastronomii – uroczysta gala wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni i premiera II edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska. Sieć hurtowni MAKRO wsparła premierę przewodnika jako partner i zaznaczyła swoja obecność na gali poprzez stoisko, na którym zaprezentowano pokazowe talerze i przystawki nawiązujące do kuchni polskiej, śródziemnomorskiej i francuskiej.