Twój Partner w Biznesie

Menu
Dla mediów

Komunikaty prasowe

24 lipca 2019

Uczniowie z Szydłowca zwycięzcami czwartej edycji konkursu Wyzwania MAKRO Chefa

Zadaniem uczestników w czwartej edycji konkursu było przygotowanie dania z polskiej kuchni regionalnej z wykorzystaniem produktów MAKRO Chef. Spośród nadesłanych zgłoszeń zwyciężyła propozycja Zespołu Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu. Uczniowie reprezentujący tę placówkę wygrali także w plebiscycie na nagrodę publiczności. Zdaniem jury na podium zasłużyły również zespoły z Lublina i Warszawy.

więcej
1 lipca 2019

Kulinarne smaki Warszawy, Krakowa i Zakopanego

Jaki związek ma warszawska trasa W-Z ze słynnym ciastkiem wuzetka? Co jadano na dworze Zygmunta II Augusta? Z czego słynął krakowski lokal Antoniego Hawełki? Te i inne historie już wkrótce będzie można odkryć przemierzając szlaki kulinarne Warszawy, Krakowa i Zakopanego. W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w wybranych lokalach mieszkańcy i turyści będą mogli rozsmakować się w tradycji i poznać polską historię od kuchni.

więcej
5 czerwca 2019

150 młodych kucharzy na Mikserze Kulinarnym w Olsztynie

Za nami ostatnie wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. W Mikserze Kulinarnym wzięło udział 150 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Olsztyna i okolic. Pokaz poprowadzili Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej MAKRO, z pomocą Junior Ambasadora programu – Pawła Kosiorka.

więcej